teisipäev, 31. juuli 2012

Tuuritamine Rõuges 13-15.07.12

Selle aasta Rõuge tuur siis nagu ikka: proloog + 3 etappi. Reedel proloog 6,9 km ja esimene etapp 39 km. Laupäeval II etapp 56 km ja Pühapäeval III etapp 70 km. Selle aasta märksõna olid "märjad olud"
Seekord 3 päevasel Rõuge maastikuratta tuuril oli osalemas Allan, Guido, Lauri ja Kalev ja seda paaride osas.
 
Allan:
Minu jaoks siis esimene Rõuge tuur ja kindlasti mitte viimane. Sõitsime Kaleviga paaris ja tiimi nimeks oli X-Sport Karvajalad.
Võistlusest siis, proloogil ja I-etapil oli jalg „pauku täis“ ja panin täiega. Laupäeval starti minnes oli eelnenud päevast juba hommikul jalad pehmed ja öösel sadanud vihm ei teinud ka raja läbimist kuidagi kergemaks, koolesin rajal ikka sajaga. Kalev pidi mind kogu aeg ootama ja proovis ka mind turgutada on über jookidega, aga nagu vanarahvas ütles - tühi kott püsti ei seisa. Üle finišijoone jõudes olin läbi nagu Läti raha.
Pühapäeva hommikul oli enesetunne parem ja läksin positiivselt starti. Valisin oma tempo ja ei olnud otseselt Kaleviga koos, jõudu jagus ja tundis täiega mõnu sõidust, isegi pidevalt sadanud vihm ei seganud.
Üldiselt tuurist – korraldus suurepärane, inimesed toredad, 2-etapp ikka üliraske (raskem kui Haanja 100), rattal purunes tagumine rumm, jooksis kinni keskjooks ja kulusid läbi kõik piduriklotsid. Kokkuvõttes meeste paaris 15.koht ja üli positiivne kogemus. Järgmise aasta kalendris kindlasti Rõuge tuur sees. Päikest kõigile.
 
Kalev:
Esimene päev proloogi ja I etapiga läks kergelt. Mudakohad olid libedad ja sundis ettevaatlikusele, sest all FF ja kõvakahvel. Teisel päeval oli juba vihmasem ja alguse pikemad-libedamad mudalaskumiskohad tulid ka vaevaliselt ja trikke tehes. Distantsi vaadates - 56 km poleks nagu midagi aga rada viis üle kõikidest sealkandi "kõrgmägedest" ja teistest rasketest maastiku elementidest mida H100-l  ja sealkandi sõitudel kogetud. Tempo oli minu jaoks hea ja sain rahulikult tiksuda. Pühapäevane etapp  viis nagu ikka Lätti ja  üle Drusku Pilkansi mäe, nagu alati. Vihma sadas kõvasti ja see päev oli rattaseljas püsimisega probleeme, sest pori ja libedus tõmbas vastu maad ja nii terve sõidu vältel vähemalt 5-6x oli mats ja maaühendus.
Tulemused:
Guido/Lauri : team Porterracing tume X, üldkoht 14, koguaeg 09h:36:21
Kalev/Allan: team X-Sport karvajalad, üldkoht 15, koguaeg 10h:00:02

Kommentaare ei ole: