reede, 10. august 2012

Otepää samsungi rally 28.07.12


Tom:
4 päeva peale peale Tour de France ekspeditsiooni  lõppu tuli asuda siis Otepääl taas joonele.
Ei osandud oma vormi kohta midagi arvata, sest 3000 kiltsa sai „diislina“ sõidetud. Vaid  tuuri lõpus mägedes sai mõned päevad pulssi üles lastud.
Ilm oli Otepääl meeldivalt  soe +28  , nagu juba Lõuna Prantsusmaal. See oli mulle  meeltmööda.
Enne stardipauku oli pulss üllatavalt kõrge – 135, ärevus ja adrekas  oli sees. Selliseid numbreid pole varem stardis näinud.
Stardist sain kehvalt minema(ei saanud jalga kuidagi klippi), esimesel tõusul tõmbasin veel  jala klipist lahti, ja seetõttu said kiiremad eest minema. Esimesed 10 kiltsa tõmmati ikka täiega, pulss täiega laes. Mitu korda mõtlesin, et lööks käega, aga ei. Sain Arksi kätte ja panin mööda, et eesolevasse punti  saada.  Ja selle pundiga (alguses oli seal 15-20 venda) sõitsin põhimõtteliselt lõpuni. Ütleme nii et sattusin teise masinaklassi kus ma varem pole väga tihti sõitnud.(Olle, Veski, vennad Selderid, Prous, Maanurm, Kaldvee, Nõlvik , Miskon,Kannimäe, Neemela, Sala, Saar, Veelmaa jne).
Poolel maal hakkasid krambid kimbutama, erilist abi ei olnud ka magneesiumist, aga no vedas ikka lõpuni ära. Korra tekkis ka raske hetk – Harimäe teistkordesl läbimisel kui osa pundist kiirendas  eest minema, kuid kekkose kiiretel singlitel saime nad uuesti kätte. Ühe lollusega sain ka hakkama – sellises pundis ei tasu eriti vedama minna, see võib kätte maksta.
No ja finsi oskasin ka tuksi keerata – jäin 10-ses pundifinisis eelviimaseks. Jagasime kohad 19-28.  Kohavaliku ja taktikaga panin puusse,  ja eks krambid kimbutasid ka. Koht siis 27, läbi aegade parim, kuid ega väga rahule ei jäänud.
Järgmisel päeval siis Fakto auto rattaralli.

Kalev
Otepääl kooserdasime Toomasega ringi juba 2,5 h enne võistlust. Puhanud vennad olid siis otse Jõgevamaa vahelaagrist peale lennanud, et proovida ära Tehvandi WC-de mugavus ja toimimine. Kõik oli tip-top, 5+. Peagi oli ka Tavo platsis ja siis hilisem kaader. Tegime isegi soojendust kuigi ilm oli väga soe:). Eriti ei olnud pauku sees, tundsin väsinult. Stardis oli rahvas maru äksionit täis ja kõik laksasid kohe mööda. Ma ei viitsinud, et kruusakal aega sättida ennast kinni ja lahti küll ja küll. Allan sõitis kõrvale ja küsis miks olen rahval takistuseks ees:)? No siis vaikselt sõitsin ja edenesin. Otepää rada kaifin täiega, see rajaosa, mis kõik algab Käärikult on puhas nauding sõita, kõik need kekkosed, tõusud ja laskumised ja 2x Harimäge ja pärast veel ka. Rada on kiire aga 750 tõusumeetrit annab korraliku koguse ronimist.
Lõpu poole, kui olin üksi tuult tallamas ja kedagi ees ei paistnud, tuli seljatagant vedur Tõnu ja aitas paar kiltsa sõita, sellest sai kohe veel pauku juurde ja päris lõpp oli tempo kõva üleval. Koht siis tuli hea, seda ootasin juba ennegi aga pidev jama tehnikaga on senised samsungite head võimalused nullinud. Aga mis sest, sõita on ikkagi igal kohal ülimõnus:).

Tulemused:
Toomas koht 27, aeg 02:09:24
Indrek koht 151, aeg  02:28:22
Kalev koht 161, aeg 02:29:43
Erki koht 225, aeg 02:36:29
Allan koht 278, aeg 02:40:45
Jaanus koht 376, aeg 02:49:36
Tavo koht 483, aeg 02:58:27

Pummelungi Uno oli  nagu ikka kuskil pulmas laaberdamas ja pummeldamas (võtab seda hobi tõsisemalt sellel hooajal) ja Guitsil oli mingi rattajama...
Viimasel pildil Jorma stiilinäide tõusuvõtu pingutusest, kandideerib aasta fotole....

Kommentaare ei ole: