teisipäev, 13. mai 2008

Elion Cup Rõuge rattamaratoni avatud rada proovimas

Laupäeval 10.05.08. osalesime Toomasega Rõuge Maratoni avatud raja sõidus. Kohale oli tulnud teisigi rattureid (u.30 kanti) nii põhisõidu raja sõitjaid kui matkasõidu raja läbijaid mehi ja naisi. Ilm oli väga soe ja sõita mõnus. Üritasin hoida oma rahulikku tempot, et mitte liialt ära väsida ja nagu ikka pidi Tom mind mitmel pool raskemates rajalõikudas järgi ootama. Ning muidugi nii mõnedki hiljem startinud ratturid tuhisesid meist mööda, kõige pikemaks jäi meiega üks punases vormis Citroeni embleemidega rattamees kes kogu aeg jutustas, kuni temalgi sai aeglasest tempost siiber ja eest ära ta kadus. Rada oli võrreldes eelmise aastaga suhteliselt kuiv aga porilompe ja mudaseid kohti on, mida läbisime küllaltki tagasihoidlikult aga puhtaks ikkagi ei jäänud. Ja loomulikult ei saa ära märkimast jätta tõuse mis võtavad jala pehmeks, kuskil võsa vahel sai kergelt külg ka maha pandud. Veel kohtasime alguse poole kruusateel depressiivset vw-ga kohalikku kodanikku kes üritas midagi mögiseda läbi avatud auto akna aga ei saanud tema solvangutest midagi aru. Korra oleks ka valesti sõitnud ei pannud raja märgistust lihtsalt tähele (raja märgistus oli kõik korralikult paigas, lihtsalt ise pime) aga heinamaal toimetavad talumehed juhtisid koheselt sellele ka tähelepanu. Vist tallasime nende heina, sellepärastJ.

Kogu matk lõppes õnnelikult ja isegi lõpu tõus sai ratta seljas ära sõidetud

Palavast ilmast, janust kurnatuna ja väga näljastena kimasime kohe Võrru süüa-juua ostma ning kohe edasi Jõgeva lähedale Toomase maale sauna.

Väike grill, õlu, saun ja nii see tore päev õhtusse veeres.

Strateegilised andmed Garmin GPS-I järgi järgnevalt: Teekonna pikkus 54,8km; tõusumeetrid 831m; max kõrgus 274m; Liikumise aeg 03.41; max kiirus 48,3 km/h; keskmine kiirus 14,9 km/h

Polari järgi:Teekonna pikkus 54,2km, tõusumeetrid 620m, keskm kiirus 15,5 km/h; max kiirus 46,2 km/h; pulsid 157/193.

Kalev

Kommentaare ei ole: