neljapäev, 21. mai 2009

Rõuge Rattamaraton 2009.





Ja siis läks uhamiseks. Esimesed paarkümmend kilomeetrit olid valdavalt kruusateedel ja kiirelt sõidetavatel metsavaheteedel. Ratturite rivi tõmmati pikaks ja paljud tõmbasid ennast kinni. Andmine oli kõva.

Toomasega oleme käinud viimastel aastatel alati Rõuges-Haanjas nädal enne põhisõitu ka trenni ja seikluste pärast avatud rada sõitmas aga sellel aasta jäi vahele. Seepärast ei osanud uuenenud rajast midagi oodata.

Lõunasse purjetasime juba reede õhtul ja poole meeskonnaga ööbisime Kurgjärve spordibaasis. Hommikul kella 10 paiku saabusime Rõugesse võistlusplatsile. Ilm oli seal jahe, kõigest + 7- 8 C. Mõtlesime tõsiselt kuidas ja mida selga panna. Pikad sääred, paksud särgid, soojenduskreemid, mida kellelgi kaasas juhtus olema seda ihu peale aeti.

Esimest otsa sõitsin ettevaatlikult. Eks ikka sellepärast, et kõik on kruusakal härga täis, tuleb ette mõtlematut trügimist ja ohtlikke möödumisi mis võivad põhjustada kukkumisi. Samas ei tahtnud ka alguses meeletult punnida, ilm oli külm, jalg natuke kinni ja jõudu pidi säilitama ka lõpuks. Kruusakal madistamine meeldis küll. „Naljamees“oli üks viiese buumeriga vend, kes oli rajale sattunud ja seisis just pimedas kurvis. Hea, et keegi otsa ei põrutanud, tagantulijatele anti märku. Ise sain käeulatuse kauguselt mööda.

Ja siis tulid raskemad lõigud. Tuttavad Haanja suusarajad, Taevatrepp jne.

Minul kui pool - raskekaallasel läks seal väsitavamaks. Metsavaheteed ja järsud tõusud, sealt ei taha kilod kiiresti üles minna, alla veerevad küll korralikult. Viimases „Trehväme Rõugen“ TP-s ei olnud aega hapukurki ja koduõlut proovida, paar topsi spordijooki sisse ja pedaalides edasi. Natukese maa pärast, ühel tõusunukil tundsin ka krambiohtu, panin jalad maha ja vajusin ühele ehmatanud kuid mõisvale kaasvõitlejale peale. Sorry! Vähemalt sain õigel ajal jaole ja edasi sõitma, mitte põõsas pikutama.

Lõpuosa järveäärne kallasrada ei tundunud enam nii pikk kui eelnevatel aastatel. Viimane tõus Ööbikuorgu sai vallutatud jalgsi. Kepsud olid juba pehmed. Kokku tuli u. 59 km.

Meie meeste tulemused:

Tambet koht 98 aeg 02:25:22

Toomas koht 112 aeg 02:27:15

Jarmo koht 145 aeg 02:30:52

Roomet koht 159 aeg 02:32:59

Indrek koht 198 aeg 02:38:07

Hannes koht 389 aeg 02:56:05

Kalev koht 429 aeg 02:59:46

Selline on minu versioon maratonist. Mõni mees tutvus maratoni käigus põhjalikumalt Rõugemaa metsaalustega. Nimesid ei nimeta aga eks ta ise kirjutab.

Igaüks andku nüüd oma muljetele tuld...

Kalev

Pildid: http://www.proshop.ee/galerii

Rajaprofiil: http://www.sportinfo.ee

Kommentaare ei ole: