kolmapäev, 22. juuli 2009

Nissan Eesti MV Maastikuratta maraton (EEC kanditaatmaraton)

Tahko väsimus alles kontides, tuli minna eestikatele paugutama. Jah , tiimi eesmärgid olid seatud suured - Eesti meistritiitel maastikurattasõidus tuli koju tuua. Hommikul korjas Jarmo kõik võitlejad erinevate põõsaste alt koos ratastega auto peale. Sõit läks lahti Kuremaale. Tom oli muidugi juba ammu sealkandis asuvas maakohas treeninglaagris kuna Kuremaa-Jõgeva ringid on tema lapsepõlve mängumaad ja ta teab ja tunneb seal igat kivi, juurikat ,puud ja vihmaussikest. Sellepärast ei pidanud ennast ka selle sõidu suurfavoriidiks J, kuna Tom-il olid juba nii suured eelised. Aga kõva lahing tuli anda sellegi poolest.

Kuremaal patseeris ringi eesti paremik, alates jassidest kuni jussideni välja. Noh Taarakat ei olnud. See viis motti natuke alla, oleks tahtnud võidu kihutada ja vormi võrrelda. Aga saame aru, kui nii kõvad mehed platsis nagu meie siis võib nii mõnelgi seest hõredaks kiskuda ja tuleb tahtmine sõidust kõrvale hiilida J.

Ilm u. 20 C, päikeseline. Start. Alguses ainult pikad kruusakad ja lõputu puntides uhamine. Siis mõned metsavahe nikerdamised kus tõmmati pundid laiali ja oli tegu, et hiljem pundi esimesed jälle kätte saada. Kivijärve soo mõlemad pikad pehmed ja turbased lõigud andsid kannile tugevasti vatti ja valu . Kuremaa suusaradadel tiirutamine mäest üles ja alla pehmendasid jalga , kruusa kärjääri laskumine ja ratta liiva sees vibama võtmine tekitas kõvasti adrekat. Nii ja Laiuse mäed, 15-10 km enne lõppu kus vist 3x üles ja alla pidi uhama võtsid võhmast. Seda rajaosa hindan kõige paremaks, lahedad kiired laskumised ja vaevalised , pikad üles ronimised. Esimest korda sellel suvel kasutasin grannit. Laiusele EMV tiitel kaduma läkski J. Sest lõpus enam ei jõudnud, alguse kruusakatel uhamine oli oma jälje jätnud. Finishis kokku 71 sõidukilomeetrit.

Aga sellegi poolest olid tulemused meil kõigil üle ootuste head (kuna rahvast oli vähe, lõpetas nõks üle 500).

Tomi tulemus muidugi ülihea, kuna kodukandi vihmaussidelt jõudu saanuna konkureeris vabaaja ratturina edukalt väga kõva seltskonnaga.



Tulemused:

Toomas, koht 54, aeg 02:41:08

Mihhail, koht 87 , aeg 02:49:47

Tambet, koht 103, aeg 02:52:10

Indrek, koht 118, aeg 02:57:38

Roomet, koht 122, aeg 02:58:19

Jarmo, koht 125, aeg 02:59:14

Hannes, koht 150, aeg 03:03:07

Kalev, koht 231, aeg 03:16:33



Pildid näpatud : http://www.proshop.ee/galerii



Kalev

2 kommentaari:

Margus ütles ...

Tahtsin öelda, et Roomet ja Hannes on seal kastika kõrval fotol nii nunnud. Kes aru sai..see sai!

Anonüümne ütles ...

Tra ei saanud aru!