reede, 17. juuli 2009

Rõuge tuur 2009


See aasta sai siis Tambetiga koos tuur ette võetud.

See eeldas kõvat andmist, eelnevatel aastatel sain tuuril kergemini läbi ajada.

Saabusime Rõugesse koos Nõmme big air (Tiit ja Indrek) meeskonnaga.

Olime Tambetiga saanud 7 –da stardinumbri, mis ajas ootused kõrgeks, et ehk on võimalik kuue hulka sõita.

Esmalt siis reedel kella 3-st proloog ~7 kiltsa. Sellega läks meil kehvasti.

Tambet ei saanud mootorit kuidagi käima ja nii me lõpetasime alles 20-da kohaga paaride hulgas.

Nii paar tundi puhkust ja I etapi (37km.) starti.

Kohe tõmmati ilge tempo üles, ja nii kuni lõpuni välja. Mul oli tegu et Tambetil sabas püsida. Raske etapp oli, õnneks lühike.

Sõitsime I etapil 12 aja välja, võitjatele Rohtmets – Puu kaotasime 16-17mintsaga. Kokkuvõttes olime 14-dad. Koht kuue hulgas jäi juba 7 mintsa kaugusele.

Õhtul manustasime ohtralt sööki, õllet ja snusi......tarvitasime igasugu dopingut ja relax kreeme, sest tulemas ju II etapp mis kõige raskem.

Kell 11 start - alustasin kiirelt, isegi Tambet jäi tahapoole. Pool tundi hiljem vesi kees, ja nii lõpuni. Sellest etapist ei taha rääkidagi. See oli elu raskemaid sõite, jalad olid nagu nuudlid all, Tambet pidi mind aina järgi ootama. Takkaotsa eksisime veelt rajalt jne.... Siiski sõitsime 11-da aja välja, kaotust võitjatele oli 35 mintsa.

Kokkuvõttes peale teist etappi oli tõusnud 11-ks. Mis seal ikka õhtu tegime samad protseduurid, mis eelneval õhtul......

Kolmas päev, start kell 13.00 suures grupis.

Alustati suht rahulikult, suutsime mõnda aega hoida isegi Kuke ja Olle tempot, aga peagi läksid nad oma teed. Krt tunne oli üllatavalt hea ja nii me vunkisime Tampsiga oma grupist minema. Enamuse rajast sõitsime me kahekesi , püüdes eest pudenevaid skalpe( viitstardist startijad). Täna suutsin Tampsi tempos püsida ja tegime lõpus veel finsitki. Sõitsime 6-da aja välja, krt alles kolmandal päeval saime mootorid häälde. Kokkuvõttes siis 10-dad. 6 koht jäi ~20 mintsa kaugusele.

Kokku mingi 180 kiltsa, 2500 tõusumeetrit, ning aega kulus selle läbimiseks 9 tundi ja 12 mintsa.

Nõmme big air lõpetas siis kokkuvõttes 17 -da

Kokkuvõttes mõnus üritus, hea ilm , õlu ja seltskond....

Järgmine aasta uuesti!

Tom

Kommentaare ei ole: