pühapäev, 15. mai 2011

Selle aasta esimene Elioni sõit Rõuges 07.05.11

Toomas:
No mis ta läks, suht kehvalt, sest lootsin vähe paremat sõitu. Päev enne sõitu sain kuskilt haiguse külge, öö möödus suht raskelt.
Stardist sain hästi minema, possa oli kuskil 30-40 vahel. Aga kuskil 5-6 kiltsal olid jalad lukus ja lõõrid kinni, ähkisin nagu auruvedur.
Möödujaid oli vasakult ja paremalt. Suutsin ennast siiski koguda ja edasise sõidu hoidsin kohta 50 kandis. Rada tundus raske, eriti tõusudel .
Mõne korra panin ikka jala maha ja sain joostes tõsudest kiiremini üles. Viimased 10-15 kiltsa mööda kruusakaid uhasin üksi, Karla ja Tuisk jäid maha.
Eesolevate sõitjatega tekkis küll silmside kuid üksi ei õnnestunud neid kinni püüda. Polegi enne sellist Elioni sõitu olnud kus peaksin päris üksi sõitma, nagu Haanja 100 –l . Üllatavalt hästi sõitis Jarmo, kes lõpetas minut enne mind.
Nüüd siis olen täiega tõbine, sõit pani veel täiendava laksu. Eks näis siis kuidas Rakkes läheb.

Hannes:
muidu tegin matkasõitu

Kalev:
Rõuges viskas võistluspäeva hommikul tuulist ja pilves ilma. See pani natuke muretsema riietuse pärast ja sai nende selga ajamisega natuke üle pingutatud.
Sõit alguses oli hea. Jõudu oli ja isegi ei pingutanud eriti. Mitmel korral mõtlesin, et Rõuge rada sellel aastal vapsee lõdva. Rada oli enamuses kuiv ja tolmav, rasked ronimised, mõned mudakohad kus ratas sai poriseks, raputavad heinamaa ja metsalõigud ning ohtlikud rööpalised teerajad kiiretel laskumistel nagu ikka Rõuges. Aga matsu seekord ei pannud. Päike tuli ka välja. :)
Kuskil keskel loeti kohaks 207, mõtlesin, et nüüd võiks laksata 200 sisse, nagu mott tekkis. Pärast Mõrvari isa laskumist aga tulid raskemad mägilõigud… ja kogu plaan edasi parematele kohtadele rühkida kukkus kukku. Ei jõudnud  kiiremini, krampenid hakkasid mõlemat jalga saagima ja pidin magneslaifist abi otsima. Poolraskekaallasena on mägede vallutamine alati aeglasem. Olin üle riietunud, hakkas palav ja vedeliku manustamised olin unustanud ära. Lõpuni kulgesin ja nii kui finišis jala maha panin, see ka krampenis lukustus ja pidin liikumatult tükk aega seisma. Teise poolel kaotasin u. 30 kohta. Igal juhul lahe päev oli ja üle hulga aja jälle pundiga ärevamatel rattaradadel hängitud.

Margus:
Esimesele Elionile minek on alati pingevaba, kuna ei tea mida oodata.
Rajal selgub, kuidas oled viimased 4 kuud ennast treeninud või treenimata jätnud :).
Nädal varem sai Pärnu Loomaaia sõidul jalga proovitud, keskmiselt kehvik keps oli.
Rõuge stardikas 250-300 grupis oli postiivne algus. Soojendus + kreemitamised kenasti tehtud läks vungiks.
Siledal jõudsin kenasti rallida, pulss oli 185 peal pikalt…see on hea märk.
Lühemad tõusud ikka püsti kuna tempo oli piisavalt kõrge. Kalevi selga nägin esimesed 10-15 km, hoidsin ennast tagasi, las mees läheb.
Raja keskosal koolesin tõusudel korralikult, 40ndal kildil kui rada lihtsamaks läks, jõudsin grupis istuda ja isegi vedada mõned korrad.
Enne viimast koduõllega TP-d jõudsin Kalevile järgi…mees lubas aupaklikult mul mööda minna.
Peale viimast TPd kruusal küpsetasin üksi, kuna punt jäi maha ja lõpu järveäärsed tõusud olid kõik sõidetavad.
Tulemusega väiga rahul.
Järgmine pühapäev Elva Filter, seal on plaan “India Bussist” välja saada.


Tulemused:
Koht Nimi Aeg
46 Jarmo 2:13:55 
53 Toomas 2:15:01 
94 Indrek 2:22:57 
168 Hannes 2:34:08 
229 Margus 2:41:07 
235 Kalev 2:41:51 

Kommentaare ei ole: