neljapäev, 27. september 2012

TRM 2012, 89km 16.09.12

Toomas:
See aasta oli siis plaan ikka paremini sõita kui varasematel aastatel.
Seepärast sai pundiga laupäeva õhtal juba Annimatsile „laagrisse“ mindud.
Kohalejõudes, käisid seal juba hoogsad „ettevalmistused „ eelseisvaks maratoniks. Ise piirdusin paari kesvamärjukesega ja kobisin suht varakult põhku.
Stardinumber oli mul miskipärast antud eliitgruppi, ju seal mingi kala tekkinud.
Hommikul kerisime Kaleviga Otepääle ja tegime tavapärased protseduurid enne starti. Ilm oli suht külm ja niiske, kui läksin siiski lühikestega peale.
Proovisin lipsata eliitgruppi , kuid ei läinud läbi , neil seal mingi uus ja õige nimekiri tekkinud.
Start ebaõnnestus, esimesel lasketiiru tõusul viskas keti eest maha. Üritasin kiirelt järgi tõmmata, kuid asfaldilõigul olin juba suht kinni. Õnneks tagant tuli tegelasi kelle tuules imesime ettepoole.
Kruusale ära keerates vajutasin vähe peale ja edenesin suht hästi. Ande TP –s olin juba päris heas pundis (kohtadel 40-60) ja tegelased olid teada tuntud (Neemela, Pait Hirv, Kannimäe, Grisa, Tuisk, Nõlvik, Lippe, Puhm, Juudas, Altermann, Veelma, Krusemann, Olle, Redi ja Lätlased) Sõit oli suht laadna, sai korralikult tööd tehtud, saime vahepeal kolmekesi noorte poistega eest ära kuid jah.......taga oli suur grupp.
Olin juba 45 –s kerkinud, aga no siis tuli see pasane laskumine, olin just vedamise lõpetanud ja taandusin tahapoole. Eest said grupid minema, ise ei saanud kuidagi seal pasa sees hakkama ja jäin maha. Ratas hakkas ka seal pasa sees streikima, eest hakkas ketti maha viskama.....
 
Astu TP olin juba 55 ja eesolevagtega hakkas silmside katkema. Palu TP-st kuni lõpuni sõitsin koos noorte Redi ja Juudasega ning lätlaste Mikelsoni ja Uldisega. Lõpus andsime hea hooga minna, mingi hetk peale Helle tp-d põrutas meist mööda Massa, hüppasime sappa....ja no mingi kiltsa kestsime ära, siis läks vana oma teed. Mikelson ja Juudas tegid head tööd, kuid Redi ja teine lätlane hakkasid viilima. Lõpu viimased 5 kiltsa oli ikka jebimine, keegi ei tahtnud enam ees olla. Kerisin oma hooga edasi ja siis 2-3 kiltsa enne lõppu hakkasid noored literdama. Finisisirgele tulin neljandana ja üle finsijoone tulime kõik kõrvuti koos...aga ajastus oli veits hiline, nii et sain noorte käest ikkagi ära. Koht siis 50, eriti rahul ei ole, sest pasa sees ei saanud hakkama ja ratas ka streikis.
Minek ja enestunne oli päris hea, selle üle kurta ei saa.
Järgmised sõidud siis Kõrvemaal ja Smiltenes.
 
Kalev:
Kuna Elvas sain tagumise kummi katki, siis kulus terve nädal uutele!!! kummidele sest "FF tubeless redis" on nii p-k, et laseb küljelt läbi (külje augud), olgu valget möksi sisse topitud nii palju kui tahes. Ehk siis Annimatsil Intsuga saime tegutseda jälle minu tagumise kummi kallal ja ainuke kindel lahendus oli see, et sisekumm läks sisse, õnneks oli kaasas. Start siis 3 grupist. Oli päris hea, vasakult poolt sai hästi mööda. Arvan, et kuni Harimäeni oli kõik tip-top,  pärast seda algasid pikad kruusakad ja siis  jäi 38-st esi hammakast selgelt puudu. Jalgade töö oli kiire, nagu hamstril rattas. Hannes tõmbas korralikult grupeto peas. Mul oli tõsine tegu, et siblida lõpus, võidelda possa pärast, et vahet sisse ei lastaks. Ikka siis lasti ja grupeto pea kadus. Kui läks mudasemaks, sain võsavahel Hannesele järgi, tal seal nii hästi ei edenenud. Raskemal maastikul tundsin end kaasvõitlejate suhtes  paremini, kiiretel kruusakatel ei saanud kiirusega hakkama. Järgmine kord peab TRM-ks ette suurema hammaka panema.
 
Ja muidugi vist oli õhtasest kaadriga istungist väsimus sees, neid Intsu ettevalmistavaid protseduure tuleb ikka mõõdukamalt teha. Selg väsis ja ootasin pikkisilmi lõppu juba poole maa pealt, tavaliselt ei tule selline mõte meeldegi.  Teravust ei olnud. 5km enne Elvat üritasin kõvemat tempot teha ja ära sõita, kuna pärast viimast TP-d oli mingi suur grupeto järgi imenud ja vaja oli lahti raputada. See ka õnnestus peamiselt tõusu põntsakute tõttu ja väiksemaarvulise kambaga sai finishisse tormata. Finishisirgel surusin kõvasti, et keegi tuulest välja ei saaks.
Finishiprotokolli sirvides lugesin endast eespool olevat u. 60 välismaalast(peamiselt lätakad:)) rsk
 
Tulemused:
Toomas koht 50, vanuseklassis 7, aeg 2:53:35
Indrek koht 131, vanuseklassis 29, aeg 3:06:04
Erki koht 264, vanuseklassis 88 , aeg 3:16:57
Kalev koht 286, vanuseklassis 75, aeg 3:18:38
Hannes koht 327, vanuseklassis 83 , aeg 3:21:04
Allan koht 410, vanuseklassis 127 , aeg 3:26:10
Jaanus koht 444, vanuseklassis 143 , aeg 3:27:58
Tavo koht 734 ,vanuseklassis 189, aeg 3:43:13

1 kommentaar:

Margus ütles ...

Ma ikka imetlen teie visadust pori sees müramises :) :). MNT-meestel on juba puhkus.
Tublid poisid Tom ja Kalev. Loomad see aasta. Hannesel on tukk korralikult ette kammitud:).