pühapäev, 2. september 2012

Jõulumäe sam-sung 25.08.12, 57km

Tom:
Nii Samsungi eelviimane etapp.
Sattusin jällegi siis oma vanasse II  stardigruppi.  Jõulumäel  on nii, et mida eest poolt startida saad, seda vähem rapsimist alguses on nende trügimiste ja möödasõitudega.
Ilm oli hea päikseline, 17-18 kraadi sooja.
Stardist sain kehvalt minema, ei saanud jalga kuidagi  klippi, see on see rapsimine. Paremalt ja vasakult möödus hulga vendi. Algus oli ilge kurviline, pidurdus ja kiirendus jne. Üritasin  jõuda kuhugi norm punti, sest esimesel ringil  on ilge  uhamine  ja tekivad väiksed grupid.   Lõpuks siis sain norm punti ( Puu, Veski, Neemela, Maanurm,    Kaldvee, Lätlane Blums, Alesmaa, Nõlvik, Altermann, Pait Hirv jne.) Jõudes tagasi esimeselt ringilt  Jõulumäe keskusesse olin täitsa heal possal 30 sees. Aga krt. siis nendel raputavatel tõusudel ja lakumistel hakkas jalg klipist välja käima, taga vennad  torisesid, krt ma koperdan seal ees. Mingi punt sai eest ära, jäime Nõlviku ja Altermanniga kolmekesi.  Teisele raskemale ringile minnes lasin  paraja hooga edasi, Nõlvik jäi vaikselt maha ja ka eesolev Altermann hakkas jalgu jääma. Lisasin veits tempot ja sain eest ära. Aga vahe jäi sinna 10-20 sekki kanti. Uurisin raja äärest ka kaugel eesolevad on,  sest ees kedagi silmaga näha polnud. Öeldi et paar mintsa.  Vaheaja punktis 38 kiltsal lisasin gaasi juurde,  sest tagant hakkas Nõlvik koos Altermanniga lähenema. Minek oli hea, aga ei olnud aimu, kas sõidan  tugeva tempoga või mitte, sest eest polnud ikka kedagi näha ja taga pool polnud ka enam kedagi näha. Mingi hetk  püüdsin kinni tugeva  lätlase Racenajs-se . Paar kiltsa enne lõppu  hakkas viimaks  ees vilksatama paar ratturit(Öpik ja Sala),  aga krt. enne tuli  neile päästev finisijoon. Huvitav sõit oli -  Terve sõidu teise poole sõitsin üksinda, ei ees ega taga polnud kedagi näha. No ja lõpukohaks siis 25, kurta ei tohi, aga koht 20 hulgas peaks jala sees kindlalt olema, kui neid tehnilisi viperusi ei oleks.
 Järgmine sõit siis 08.09.  Elvas , Samsungi  lõpuetapil.

Erki:
Jah. Ebaõnn. Tunne oli väga hea ja algus läks üsna rahuldavalt, aga siis mingi hetk panin 30+ kiiruselt kännu (või kivi) taha ja sellise maoka, et korraks võttis hinge kinni. See oli mingi ca 15-20 km paiku. Laks oli nii hele, et arvasin, et ratas ka tükkideks, aga õnneks siiski mitte. Siis läks rütm käest ära ja võttis aega, et taas tempo üles saada. Aga vigastused polnud siiski suured ja sain edasi sõita. Siis mingi hetk pärast seda Kalev mööda läksidki. Hannes oli tol hetkel Kalevil ka kohe seljataga ja ma liikusin temaga ühes tempos.  Hannes tegi mingi hetk ühel liivaväljal veidi vale valiku ja imes ennast keset seda välja kinni. Ma läksin servast ja sain veidi lihtsama vaevaga läbi. Ta minust palju maha ei jäänud, niiet kui staadionilt läbi läksime ja mul staadioni tõusu lõpus esihammakalt keti maha viskas, siis läks ta must jälle mööda.  Siis ma tiksusin temast ca 50-100m kaugusel kuni 30. km-ni. Siis leidis aset juba traditsiooniline nähtus - laskumisel viskas jälle keti esihammakalt maha hammaka ja käpa vahele ning kiilus selle sinna nii korralikult kinni, et võttis tükk aega, et ma selle sealt kätte sain. Aga kui uuesti liikuma hakkasin, siis sain aru, et midagi on valesti. Nii kui jõudu rakendasid hakkas kett kasseti peal hüppama. Proovisin veidi kulgeda, kuid tühi töö.  Lähemal uurimisel selgus, et kett on propelleris. Käpa ja hammaka vahel (või siis selle probleemiharutamisel) oli väänanud keti lülid nii, et sõita enam ei andnud. ja nii see lõppes... matkasin ratas käe kõrval keskusesse tagasi.
Enesetunne oli pärast kehva Otepääd ja kalevipoega üle pika aja väga hea ja hoidsin teadlikult purakat ka teiseks pooleks, aga võta näpust...
 
Kalev:
Jõulukas on alati ootamatuseid täis. Kunagi panin peaka mülkasse. Eelmisel aastal läks kumm ja katkestasin. Nüüd aga stardis kõik jälle panid korraliku litri, minust nagu postist mööda, maeitea kuhu neil kõigil nii kiire:). Rahvas, võtke vaiksemalt, ei pea pärast jälle mööda sõitma hakkama:). Sellel aastal oli hea, alguses ei olnud lahtist liiva, kuhu kinni jäänuks. Alguse ots on ka kitsam ja ei ole hea ennast possa võitluse ja ohtlike manöövritega ja mõtetu rabelemisega kulutada. Vaikselt hakkasin suruma ja kui mingi grupi tempo ei meeldinud siis panin edasi. Tunne oli hea nii sirgel kui ka mägedes ja edenesin hästi. Mõnus oli mägesid ronida ja ka laskumistel ei pidanud kõvakahvlis pettuma. Soolõigud olid päris vesised, ratast tassides vajusid jalad korralikult sisse. Päris lahe ja hea sõit tuli, tehnilisi probleeme ei olnud. Rajal panin tähele, et  väga visa kaameramees vimples ka korralikult, ei tahtnud kuidagi maha jääda, pärast nüüd sain teada, et Kein ise:). Aftekas oli Intsu saunas.
Septembri sõite plaaniks nii: Elva, TRM, Kõrvemaa, Smiltene, H100 ja.....okt. Emmaste MTB ja siis hooaja lõpetamise pidu....
 
Tulemused:
Toomas koht 25, aeg 02:12:08
Indrek koht 79 , aeg 02:22:33
Kalev koht 141 , aeg 02:31:03
Hannes koht 190 , aeg 02:34:59
Guido koht 227 , aeg 02:39:19
Jaanus koht 290 , aeg 02:43:46
Tavo koht 321 , aeg 02:46:48
Kaspar koht 618 , aeg 03:13:50
Erki katkestas tehn pobla tõttu









Tom ja Ints käisid järgmisel päeval veel Tabaka filtril MNT sõitmas, Intsul siis koht u. 30 ja pea pelotonis, Tommil kumm katki ja katkestas.
Ja Margust (alias Pablo E) oli ka nähtud seal ning koht u.50 -ga ja ka tubli sõit. Muideks Margus siis viskas kinda õhku, et järgmisel aastal teeb komepäkki MTB radadele ja topib kõigile särgid püksi, kaela sirgeks ja kahekorra ning mütsi silmini ning tuka ka ette.. Hoidke alt Pablo tuleb 2013....

Jõuluka video: http://sport.err.ee/jalgrattasport/4b5d6f04-9996-4139-a941-3a5cdf9d48dc

Kommentaare ei ole: