teisipäev, 2. oktoober 2012

Smiltene, Läti viimane etapp 23.09.12, 38 km

Kohe pärast Kõrvemaa võistlust kütsime edasi Tommi maale ja sealt hommikul Lätti, Smiltenesse. Toimumas oli Läti SEEB-i sarja MTB viimane posmos.

Meie arust anti  järjekordselt ebaõiglased kohad stardigruppides, Tom 3-st, Hannes 4-st ja Kalev 5-st stardigrupist. See kahandas jälle motti.
Kalev: Ilm oli eesti poolel vihmane aga Smiltenes nagu ime - vihma ei ja rada oli väga kuiv- männimets ja juurikad. Kiire ja hea rada.  Ja huvitav - oli tõusu ja singlit, lahtist liiva ja mõni keeruline laskumine kus tagumikku pidi sadula taha upitama. Pääsesin napilt kahest laksust. Alguses pandi asfaldil korralik doomino efekt maha, nii, et tee oli juppe täis. Sain sealt esimesena läbi. Teine laks oli juba maastikul ja ka napilt mind ei tabatud. Raja alguse poole sai palju möödutud kuid siis tulid ka kitsamad lõigud kus lihtsalt pidi teiste seljataga passima sest mööda ei saanud. Sellega kaotasin aega.
Linna sisenemine oli huvitavaks tehtud, tõusupõntsakud ja jõest läbimine ning loomulikult läti rajal nagu kohustus - korralik linna lõputõus. Tommilt sain siis noomida pärast, et miks ma selle tõusu lõppu püsti ei võtnud. Krt aga mul oli küll juba jalg  püstitõusmiseks pehme pärast teist päeva actionit..:)...

Tulemused:
Toomas koht 15 , aeg 1:25:45
Hannes koht 104, aeg 1:37:48
Kalev koht 132, aeg 1:39:32

Sarja kokkuvõtvatest tulemustest ei viitsi rääkida, teeme asja natuke meeldivamaks ja kirjutame siinkohal vanusegrupi koondtulemustest:
Toomas koht 11
Hannes koht 57
Kalev koht 63

Läti punnijagamise müstikast veel näide, et erinevatel etappidel sama kandi koha eest saad erinevad punnid. Ehk on ühed sõidud, kus on võimalik saada rohkem punne..:) Mis seal see points on, ei viitsigi süveneda:)

Kellegi sõitja aktsioonkaameraga tehtud video rajalt, Toomase selga näeb  seal mõne minuti jooksul alates ajast 13:50  http://www.youtube.com/watch?v=fKdMk2mzUu8&feature=related

Kommentaare ei ole: