esmaspäev, 28. aprill 2008

Muljeid Mulgi Maratoni avatud rajalt

Laupäeval 26.04.08 väntasime koos Hannese ja Kaleviga rahulikus tempos läbi Mulgi Maratoni avatud raja, et järgmine nädalavahetus veidi teadlikumalt ja taibukamalt võistelda.
Laupäevane Viljandi ilm oli selle tarvis super, päike paistis ja tuult peaaegu et polnudki. Kuna tulime otse Tallinnast siis olime muidugi külmema ilmaga arvestanud (teada-tuntud Põhja-Eesti inimeste probleem:)) ja ilmselgelt liiga soojalt riides. Õnneks leidus meil piisavalt vabu taskuid ja hõlmaaluseid kuhu oma üleliigne riietus panna, et ennast rajal siiski mugavalt tunda. Maratoni trass on täpselt samasugune nagu eelnevatelgi aatatel, vahe on vast selles, et nn. Mulgi Maratoni leivanumbrid - veetakistused, on see aasta palju vesisemad. Seega, kui nüüd nädala jooksul vesi juhuslikult alla ei vaju siis saab paaril korral jalad märjaks kindlasti. Holstre-Polli suusarajad on ka endiselt täies hiilguses alles ja nende läbimine saab kindlasti üks peamisi raskeid hetki olema. Õnneks on rada üldiselt eelmise aastaga võrreldes palju kuivem (soppa eriti pole) ja seega tõusud ja laskumised paremini läbitavad. Holstre krossiraja lõik on seevastu kohati aga üsna liivane ja raskesti läbitav, paaril tõusul tuleb kindlasti sadulast maha ronida. Ent võibolla see ongi hea, saavad jooksmislihased ka natukene tööd :). Mis veel?... raja lõpuosas (mõtlen Viljandi järve äärseid teid) tuleks olla laskumistel üsna ettevaatlik, sest paaris kohas on kiiretel lõikudel tee kohati mudane ja seega üsna libe.
Kummivaliku kohapealt kippusime arvama, et võiks kasutada kiiremat ja siledamat varianti.

Rahulikus tempos koos paari pikema peatusega kulus meil raja läbimiseks 3:41, keskmine pulss oli minul 122, kcal kulus 2224, tõusumeetreid oli 535, raja pikkus 56 km ja keskmine kiirus 16,1 km/h.

1 kommentaar:

Romps ütles ...

Kes on minemas Mulgi Maratoni tarvis juba laupäeva õhtul Viljandisse, siis informatsiooniks teile, et maratoni stardipaigas pakutakse laupäeva õhtul kõikidele osalejatele tasuta pastat! Ehee, härrad - vein tuleb ise kaasa võtta! :))) Kohtumiseni laupäevaõhtusel pastal!