kolmapäev, 2. september 2009

Tartu Rattmaratoni rada proovims.


Eelmine nädal kargas herr Roolil pähe mõte, et võiks nädalavahetusel läbi sõita TRM raja. Peab tunnistama, et see ettepanek tundus päris ahvatlev ja peale mõningast sebimist oli meil kuuene punt koos. X-Sport Teami poole pealt võtsid väikesest ekspeditsiooninst osa Hannes ja Roomet. Ülejäänud seltskonna moodustasid Roolipoisi sõbrad. Üks neist on pääris tasemel sõitja, teeb isegi Tommile ära! :). Vot on mees :)! Aga see selleks. Igatahes nägi programm ette seda, et 8 hommikul kohtume Ülemiste keskuses, et siis Otepääl juba 11-st rajal olla. Suures joones nii ka läks, see tähendas muidugi seda, et reedeõhtune pidutsemine tuli selleks korraks unustada ja hommikune ärkamine nii 6.30 peale ajastada..
Rattamaratoni rada ise oli sedakorda päris mõnus ja kiire, kuna ilm oli pikalt kuiv olnud. Sõitsime selle läbi 3 tunni ja 45 minutiga (osad veidi vähem, osad veidi kauem). Päris mitmes kohas oli võrreldes eelmise aastaga muudatusi tehtud. Tõenäoliselt olid need tingitud nn "lahketest maaomanikest". Päris kummaline oli äkitselt teelt kõrvale vast sisseraiutud rajalõigule pöörata ja siis 100 m pärast peale roikalist teed jälle samale kruusateele välja keerata, aga mis parata sellised need lõuna-eestlased kord juba on. Kui Otepäält alustades paistis päike ja sooja oli nii 22 kraadi kanti, siis Elvasse jõudes oootas meid ees juba päris korralik vihmasadu ja oluliselt langenud temperatuur. Veidi murelikuks tegi see, et ega eriti kellelgi midagi soojemat kaasas polnud ja sama varustusega tuli Otepööle tagasi vändata. Õnneks küll mitte mööda maratoni rada vaid kõige otsemat teed pidi mööda asfalti. muuseas Otepääle jõudes jäi vihm järgi ja ilm oli taaskord soe.
Kokku tuli siis 115 km, millest 89 km mööda TRM rada ja 26 tagasiteed. Aega kulus selleks 4. 45 minutit. Rada tundus igati meeldiv, tähelepanelik tuleks olla kindlasti laskumistel, kuna need on kohati päris konarlikud, samuti on mõned lõigud üsna liivased.

Roomet

1 kommentaar:

Margus ütles ...

Masingu carbon-carbon-carbon Bianchi oleks pidanud ära märkima. Mehel vaja feimi upitada