reede, 16. aprill 2010

Uus 2010 velohooaeg on alanud.




Kui veel kolm nädalat tagasi sai libistatud korralikul lumel suuska siis nüüd on olukord kardinaalselt muutunud. Lumi on kadunud ja velomehed on asunud usinalt maanteed ründama. Loomulikult on ka meie mehed igal pool Tallinna lähiümbruse teedel sõitmas .

Rattapedaale sõtkuda ja mahtu teha ei ole olnud lühikese aja tõttu piisavalt,  Hannesel 250km, Toomasel 750km, Kalevil 350 km, Keemia Ali (Roomet) loodab endiselt pulbrite peale kuid on ka mõnesajad kilomeetrid juba läbinud , Indreku kilometraazi ei tea aga pidi olema Pärnu mnt. hirm, Jarmo ronib kord ratta selga ja siis jälle maha, teeb nii ettevalmistustJ, Tambet teeb kaugel maal trenni, kuna tal viskas see lumi ja jama siin Eestis üle, kolis Maltale ära. Nüüd iga päev sõidab Maltale vähemalt 10 ringi peale, muidu ei saa plaanitud kilomeetreid täis. Nagu trekil, pea pidi vahest ringi käima aga muidu polevat viga. Kuna ta vist enam siinsetele võistlustele ei jõua siis jääb ainukeseks motivatsiooniks „Malta meistrivõistlused trekisõidus“J.  Ainult Pablo Escobaril (Margusel) on kuulujärgi  vähemalt mitutuhat km sõidetud ja kõik lõunamaa rattalaagrid talvisel ajal läbitud. No sealt tuleb küll selle hooaja kõvem pauk. Pole ka ime, sest ta ainuke poodiumi ja medalimees meie seast eelmisel hooajal, ehk siis Hiiumaa meistrivõistlustelt 2 koht maastikurattasõidus.

Selleks hooajaks on meeskond sisuliselt lõhkise küna ees, kuna sponsoritel rahadega pole olnud enam laiata ja nii ei tea me veel tänini kas Elionide tarbeks üldse meeskonda kokku saame. Tom ja Roomet näiteks teatasid täna, et võtavad uue hooaja Elioni sõite Fixuse ridades. Ehk see tähendab meile esisõitjate kaotust. Pidid head tingimused olema, 5 kümpi puhtalt kuus kätte , uued rattad, riided, treeninglaagrid lõunamaal, autod, massaažid jms. kõik nagu maast leitudJ

Aga kui kuidagi ei saa siis kuidagi ikka saab …..

Esimene mõõduvõtmine maastikuradadel on juba pühapäeval. Ehk Jõelähtme Rattamaraton, pikkusega 75 km, mis toimub juba neljandat korda. Kõik räägivad rahulikust raja läbimisest ja raskest trennist aga kui kõlab stardipauk, eks siis näeb mis puust mehed rajal on. Sõit võib tulla raske, tingituna suurveest, mudast,  lubatud vihmasest 0 kraadi ümbruse õhutemperatuurist aga see ju meile meeldibkiJ. Eeldan, et raja läbimise ajad meil rahuliku sõiduga võrreldes eelmise aastaga u.4-5h. Minul siis 5h+. Kuid teadjad sosistavad, et rada on väga, väga julm.

Pühapäeva õhtul aga kogunemine ja afterparty Metallica kontserdil.



Kalev

Kommentaare ei ole: