neljapäev, 29. aprill 2010

Tallinna Maraton

Hei rattapeded,

Mõned sellid käisid eile (28.04.10) järele proovimas Tallinna Maratoni avatud rada. Umbes nelja paiku õhtupoolikul startisime Tom`iga kontori juurest ja kusagilt Fixuse eest startis veidi hiljem ka Guido. Natuke enne viit olime Kõrvemaal. 10 min hilejm laekus Guido samuti. Kui riided vahetatud ja rattad üle vaadatud, hakkasime vaikselt kulgema. Pean siinjuures mainima, et kõigil meestel olid Furiused alla pandud. Guidol aga nii värskelt, et kummid ei pidanud veel. Sõitis teine meiega u. 25 km ja pööras siis tagasi. Selle aja jooksul jõudis ta 3-4 korda kumme pumbata ja samuti ühe vahu ära kasutada. Täielik anomaalia! Ei saanudki neid pidama.
Raja algus oli nii nagu eelmisel aastal st. vastupidises suunas mööda suusarada. See pole eriti nauditav algus. Rada on suht kitsas ja pehme. Kui kogu rada kokkuvõtvalt iseloomustada siis võiks öelda, et see oli suhteliselt kuiv. Vähemalt eile oli Furius täiesti norm valik. Peale sellist lund ootasin hullemat. Loomulikult neid poriseid kohti oli aga mitte väga palju. Hullem oli väga suur hulk tuksi keeratuid metsateid. Talvel on kõvasti metsa tehtud ja masinad on oma töö teinud. Suusaradadel (eriti Aegviidu) jagus pehmet saepuru ja hakkepuitu üsna ohtrasti. Soovitan esimesel 15`nel km`il kõike mitte välja panna. Toomas midugi peab, sest sõidab oma uute sõpradega (Püta, Kriit, Kanks) koos ja aitab neid kõige vajalikuga. Söödab-joodab, hooldab rattaid, lõbustab ja palju muudki. Pärast lubavad mehed tal, et võib koos nendega saunas lavatsi alumisel astmel istuda;))
Kui nüüd rääkida muudatustest rajal siis väga palju neid polnud. Mõned pisiksed muudatused Aegviidu suusaradadel ja mõned ka mujal rajal. Need kõik olid pigem kosmeetilist laadi.
Kummivalikut peab igaüks ise otsustama. Eilne rada oli Furiuse jaoks täiesti sobiv aga nüüd tuleb paar päeva vihma.

Kõvemad sellid jooksevad laupäeval läbi ka Viljandi Järvejooksu aga ülejäänutega näeb pühapäeval.

Hannes

Kommentaare ei ole: