reede, 9. juuli 2010

Rõuge tuur 25.06. – 27.06.

Toomase meenutused:

Seekord Rõuge Tuuril osalesin soolona. Soo ja Ints pidid alguses paaris sõitma, kuid otsustasid siiski soolodena peale minna.
Jõudsime tunnike enne proloogi Intsuga kohale, Soo jõudis nats hiljem.
Reedel 25.06, kl 15.00, proloog 6,5km. Kujunes väga raskeks seekord, ilm oli palav ja niiske. Ühesõnaga esimese paari kildiga tõmbasin jalad kinni, ning panin veel paar maokat ka.
Koht ja aeg tulid siiski üllatavalt head (aeg 21:17 , koht 16 ) Polegi nii kiirelt kunagi proloogi sõitnud.
Reede õhtul oli siis esimene pikem etapp 42 kiltsa.
Startisin grupi tagaotsast. Võtsin vaikselt sest rasked II ja III etapp veel järgmistel päevadel ootamas. Ints ja Hannes siiski minuga punti ei ühinenud. Tiksusin viieses grupis etapi lõpuni.
Raja lõpuosa oli väga tehniline, ning seal esines ärevaid momente. Üleeelmisel aastal lendasin seal kallasrajalt järve , hea et Ints mind välja tõmbas, muidu olekski jäänud sinna.
I etapi lõpetasin tagasihoidlikult 23-da. Kokkuvõttes siis 21-ne.
Õhtal kõvad söögid ja õlled, maru palav oli......
Järgmiste päevade II ja III etapiks sai tiim täiendust. Kalev asus meie taustajõuks.
Laupäeval II etapp 63km ja 1200 tõusumeetrit. Ootamas oli raske etapp. Alati on teine päev olnud minu jaoks raske, aga seekord tuli sõit kuidagi kergelt. Mõnus etapp oli, võsas müttamist oli palju, vahest sai ka pävavalguse kätte. Koht 14-s ning aeg 3:25 , kokkuvõttes 18-s. Finisis ootas Kalev külmade õlledega, tipp-topp värk.
Ints hakkas ka lõpuks käima saama, kaotust vaid 6 mintsa. Hannesel oli raske päev, kaotust oli juba rohkem.
Õhtul tavalised taastumisprotseduurid..... ja jalgpalli vaatamine

III etapp siis kõige pikem 75km. kuid tõusumeetreid 800-900. Sõidu käigus külastasime ka Lätimaad.
Oli jällegi mõnus andmine, sain punti minu ees startinud Tarmo Rei ja Rainer Kuhi-ga. Ja nii me lõpuni tulime võttes eestpoolt mõned skalbid ka.
Kruusal oli meil päris hea minek. Koht etapil tuli 11-s ning aeg 3:12. Hea treeningu sai enne Kalevipoja maratoni.
Hea treeningu sai enne Kalevipoja maratoni.
Mõnus üritus, järgmine aasta jälle.

Tulemused 3 päeva kokkuvõttes:
Toomas: 13-s koguajaga 9 tundi ja 2 mintsa peale.
Ints : 22-s ajaga 9 tundi ja 22 mintsa
Hannes : 33-s ajaga 9 tundi ja 49 mintsa
Guits: 57-s ajaga 11 tundi ja 23 mintsa
Guido meenutused:
Minu jaoks algas RT väikse viivitusega ,sest sain Tallinnast minema liiga hilja seega jäi proloog sõitmata ja I päeva. II -distantsile hilinesin ca 13 minti ,kuid see ei seganud uhamist- mingi hetk hakkasid seljad vastu tulema ja nii see finish tuligi.Teine päev oli aga tõeline katsumus 1100 m tõusu lõputud singlid ja mudamülkad tegid korraliku töö, mees väsis ära.Kolmas päev juhtus aga ime ,sõit Läti vabariiki läks kui lennates , meeldiv
mälestus oli see kui 2-lätlast mu kinni püüdsid ja korda mööda tahtsid eest ära sõita ,kuid kahjuks ei õnnestunud proovisid kolm korda ja loobusid.Hea üritus ,100 % järgmine aasta kohal ja kindlasti õigeks ajaks!
Kalevi lühikommentaar: Reede õhtul sõitsin Rõugesse omadele kaasa elama. Loomulikult ratas kaasas. Laupäeval ja pühapäeval sõitsin Rõuge mail rattaga paralleelselt võistlusega ringi, vedasin Toomasele jooki ja jälgisin võistlejate ponnistusi. Väga ilus on sealne maastik. Haanja, Plaani, Viitina jt. kenad kohad. Rattamatkaks ideaalne . Meie mehed kes poristena võsavahel hingetuks ponnistasid ei saanud vist seda ilu pooltki tundma :). Pühapäeval tegin otsa ka Lätti, vaatasin kuidas võistlejad ränka Drusku Pilkansi tõusu võtsid. Finišis hoolitsesin selle eest, et poistel külmad õlled oleks kohe võtta. Kahe päeva peale rahulikult kruiisides tuli u. 110 km.

Kommentaare ei ole: