laupäev, 11. september 2010

Kuusalu Maraton 100 km 05.09.10

Kuusalu 100 km maastikurattamaratonist võttis osa Guido:
Kuusalu I maraton ,siis selleks korraks läbitud.
Stardis oli meeleolu hea , Jõelähtme singlikad soovisid edu ja jaksu ,sai ju eelmine
sügis ja sel suvel Flash ja teiste singlikatega need rajad läbi sõitetud. Ühesõnaga teadsin juba mis mind ees ootab. 100 km start oli lahe, kiirus on 25 -30 km/h ja nii ca 3 km ,terve suur punt oli koos kuni suusaradadeni ,seal aga pani esiots gaasi põhja.
Kohe tekkis pikk rivi .Sealt alates tabas mind ebaõnn ,kuna olime suht tihetalt koos, tekkis ummik ja tagant tulijad põrutasid selga, peale seda ei toiminud tagakäikar ja käigud ei vahetunud ,väänasin vähe ja sellest oli abi.Kui olime sõitnud ca 10 km tekkis suur segadus ,mingi maja omanik oli viidad ja lindid oma värava eest ära tõstnud, nii seal tiirutasime edasi tagasi kuni keegi leidis ratta jäljed. Rada oma olemuselt oli sellel lõigul mitmekesine, rippsild üle väikse oja seejärel liivane mererand ja kohe varsti korralik tõus pangapealsele, kus lookles mõnus sinku. Alla vaadates korralik kukkumine ja ilus vaade merele, see vaade andis lausa tiivad,aga see mõnu ei kestnud kaua.
I kumm läks tühjaks , lasin ühe balloni sellest ei olnud eriti abi, nii ma kuidagi kulgesin I toitlustuspunkti kus avastasin ,et ventiil oli natuke lahti ,lisasin õhku juurde ja edasi . Olin selleks ajaks vajunud suht taga otsa , kirusin ennast ja andsin jalgadele valu .Omamisi mõtlesin ,et palju ma sel aastal olen sõite alustanud tagant otsast , kuna sõita on veel palju siis andsin minna.
Nii ma vaikselt noppisin eesliiklejaid , 50-dal km loeti mind juba 60 , see andis motti juurde .
Mingi hetk hakkasid paistma tuttavad näod, sain käte Velomani kes küttis oma single- speediga mis kruusal üle 30 eriti ei liikunud ,liikus küll aga kadents oleks olnud siis ca 120 ,sellest ta aga loobus. Umbes 80-dal km hakkas vaikselt väsimus tekkima olin ju enamjaolt sõitnud üksinda ja läbitud olid raja raskemad lõigud. Viimases toitlustuspunktis panin isuga rosinaid ja kurki ,kuna memm seal seletas et tuleb korrlik tõus ja veel 16 km kruusakat.
No see viimane Järvi järve singl oli raske ,märg sammal,juurikad ja tõusud mis tekitasid tasakaalu häireid no ei saand sõitetud ..Lõpp oli suht kiire kruusakas .
Rada oli vaheldusrikas oli singleid ,mõni sarnaselt Soomele kivine ,kiireid liivateed ,mõnusad tõusupõnksud männimetsas ja 1 km laudteed .Kindlasti järgmine aasta kohal ja soovitan soojalt teilegi. Minu aeg 5.44.51 ja koht 49
P.S üks H…….nimeline oli helistanud sõiduajal järjepidevalt ,õnneks ei olnud moblat kaasas.

1 kommentaar:

hannes ütles ...

Kas Heimar helistas sulle??? Huvitav, mis ta tahtis;))