laupäev, 11. september 2010

Tartu Rattamaratoni rada läbi sõitmas

Kalev:
Kuna ei viitsinud Tallinna Rattaralli pikka distantsi sõita ja Hannes oli ka hiljaks jäänud selle sõidu registreerimisega, ning ei soovinud viite sotti koduradadel sõiduks eraldada  jäi järgi ainult 2 varianti: kas osaleda Tallinna Rattaralli Kodutohtri sõidul või siis teha üks mõnus matk Tartu Rattamaratoni radadel. Otsustasime viimase kasuks.
Hommikul põrutasime Otepääle. Sättisime velod töökorda, riided selga ja levvakoti üten ja hakkasime kerima Elva suunas. Matk kulges ladnalt. Ilm oli ilus, päikseline. Õhutemp oli nõks jahe, midagi 13 C kanti aga päike kompenseeris ülejäänud. Vahepõikena külastasime Sangaste linnamäge. Rada on rahulik kuni Meegaste mäeni. Sealt svingaaliga laskudes peaks olema juba ettevaatlik, all on libe ja pehme. Kui eesmärgiks bambust panna siis tuleks seal vajutada kõvasti. Kuskil pärast Meegaste mäge muidugi õnnestus mul libedas poris laskumisel külg maha saada. Õnnelikult jälle.
Ning raskemad-ohtlikumad kohad algavadki umbes 48-50 km pealt kui tulevad mudased võsa ja metsalõigud, neid vist tuleb seal veel 10-15 km ulatuses ette. Eelnevatel päevadel oli vihma laialt sadanud, ning maastik  juba muda-libe. Mingi oja oli seal päris veerohke, nii suurt vett ei ole näinudki seal. Enne Elvat ka mõned mudakohad aga kõik rattaseljas läbitavad. Mandrossi pole mõtet üles kruttida, rada nagu igal aastal. Sõidu vahepeal tegime rahulikult pausi ja nosisime levvakoti tühjaks.
Elvasse jõudes keerasime asfaldi peale ja kerisime vaikselt Otepää suunas tagasi. Kokku Otepää-Elva-Otepää 115 km ja aega kulus 5.45. kanti.
NB! Kummivalikuks kindlasti Rocket Ron, ette ja taha :) Ketid ka ümber kerida...

Kommentaare ei ole: