teisipäev, 26. juuli 2011

Tom XCO eestikatel, Rakkes 17.07.11.

Tom:
Niisiis, peale Tallinna Elioni sai ennast regatud maastikukrossi eestikatele.

Pole varem osalenud, ja ka selline ringidel võistlus oli mulle esmakordne kogemus.
Esmalt käisime nädala sees Henno ja Ahtiga rajaga tutvumas. Tõotas tulla raske katsumus, sest tõusumeetreid oli ringi(5,6km.) kohta 150.
Proovisõidul sai tõusul kett puruks astutud, ja kõhvakahvliga sai suht normaalselt rajal hakkama.
Enne meie sõitu toimus eliidi sõit, kus Loo poiss pani esimese ringiga asjad paika, ülejäänud vennad võitlesid 2 ja 3-da koha eest.
Starti kutsuti nimeliselt. Kuna ma pole varem osalenud selles formaadis, siis mind kutsuti suht viimaste seas. Stardikoht siis tagaritta:).
Kokku oli meid (SEN-1,SEN-2 ja M-SPORT) stardis 50 kandis. Sõidu pikkus 5x5,6km.
Vaadates stardilisti , seadsin eesmärgiks sõita 10 hulka. Stardist pandi muidugi hooga minema nagu ikka. Esimesel ringil üritasin parandada oma suht kehva positsiooni, aga see nõudis oma. Tõusude lõpus olid jalad suht lukus. Ma oli ikka algul päris taga, esimestel ringidel tuli mööduda hulka sõitjatest : Pajur, Kull, Leigri, Randma, Naumov, Kopli, Grisa, Ridamäe, Koppel, Mell jne. Selle ajaga kui sain vabasse vette oma tempoga sõitma olid esimesed juba oma teed läinud. Paar ringi sõitsin koos üllatusmees Sirveliga(kohaliku Rakke klubi esindaja). Mida ring edasi seda paremaks tunne läks, 4-dal ringil sain kätte eessõitvad Mõttuse, Tohvreli ja Molevi.....ja jäin siis nende taha tiksuma. Tüüpiline värk minu puhul. Oleks pidanud omas tempos edasi panema, aga nüüd mõningatel tõusunukkidel ja tehnilisematel lakumistel jäid nad jalgu.Viimasel ringil jäi Tohvrel maha, ja viimase ringi lõputõuskestel otsustas Molev veel jalastuda ka, ega mulgi muud üle jäänud. /tsensuur............ tsensuur:)/ Lõpuks siis Molevi järel 7 koht. Reaalne oleks olnud 5 koht, Vova jäi 40 sekundi kaugusele. Järgmiseks korraks kogemus olemas. Parimad ringi õnnestus sõita 2 ja 5 ringil ala 18 mintsa ring, teised ringid tulid sinna 19 mintsa kanti.
Järgmine sõit siis midagi minu jalale –Elva kruusaralli

Kommentaare ei ole: