teisipäev, 16. august 2011

Tamsalu maratoniradadel 07.08.11

Kalev:
Sellel ajal kui Tom juba pungestas Pühajärvel tristaari triatlonit teha ja vbla oli veel ujumise etapil koera või vene kirve stiiliga ametis (eks ta ise pajatab mis seal tegi), sõitis lõbus rattaseltskond musta noolega Tamsalu rattamaratonile uut rada proovima. Hannes, Guits , mina ja Andri kes sellel korral oli tubliks taustajõuks ja jootjaks. Pudrud ja jutud olid ka kõik kaasas.
Tamsalu vahel patseeris juba oma Orbea rattaga Tamps, kes oli ka tulnud päeva põnevamaks tegema.
Sättisime siis Tampsiga tagarivvi kohad valmis ja stardi kõlades hakkasime rahulikult kulgema. Hannes ja Guits olid kuskil juba esirivides trügimas. Põhisõidule läks kuskil sadakond rattamaniakki. Rada oli 2 ringiline, kokku 70 km. Alguses Tamsalu suusarajad-mäed, siis kruusa-metsateid, Porkuni kant (ilus mõisa ümbrus)  ja siis jälle mingeid kruusa metsateid ja jälle rasketele suusaradadele. Esimesel ringil alguses kaotasin ühe joogipudeli. Porkunis ühel keerulisemal laskumisel (järve või tiigi mudasele kallasrajale) panin külje maha ja põlve jälle katki. Esimese ringi lõpu poole sai natuke sõita ka ässade tuules, kes olid rajalt eksinud ja nüüd järgi jõudsid. Algul oli ehmatus suur, arvasin, et vanad on juba 2-el ringil :). Aga kui suusaradade mägedesse jõudsime jäin kohe ka maha, nagu kännu taha :). Kuna Tamps oli ära kadunud siis pidin osa rada teiste kaasvõitlejatega sõitma, umbes poole rajast aga sõitsin üksi. Hea rahulik sõit oli, masse ja trügimisi ei olnud, mulle meelepärane. Viimase ringi teises TP-s tundsin krampenit ja sellega võitlesin lõpuni, viimased kilomeetrid suusamägedes olid väga vaevalised. Koht oli siis hea, esi viiekümne sees:).

Guido:
Sel nädalalõpul oli võistluste valik mitmekülgne Järvamaa MV maastikutattas ,Komo sarja pikal distantsil Palukülas ja siis Tamsalu I Rattamaraton ,valik langes siiski Tamsalule ,sest olin eelnevalt rajaga tutvunud.
Stardis olime Uunuga 3-4 ndas rivis vähemalt oli võimalus hästi alustada.Enne starti mehed oma vahel naljatasid et EMS sarja stardid on suht rahulikud ,aga kui jahikaga lätakas ära käis oli kõigil jube kiire.Sai alguses kohe korralikult kiirendatud ja possa oli ok ,olin Uunul ja Ahtil suht sabas aga suusaradade lõpus jäin natuke maha , proovisin iga hinnaga neid kätte saada ja see õnnestus.
Kuid pundis sõit ei kestnud kaua mingi moment kargas kett maha ja läinud nad olidki , kirusin enast aga teha plnud midagi. Mõne ajapärast aga jõudsin Uuunule järgi oli teine midagi maast leidnud. Peale seda sai Uunuga sõidetud I-ringi lõpuni , meil oli päris hea punt kõik natuke vedasid ja hoidsid tempot üleval. I-ringi lõpus kiirendasin ja sain pundil natuke eest ära , sest plaan oli toidupunktis vett võtta aga see vee võtmine läks seekord p........sse,abiline hakkas pudelit täitma nende plast topsidega aga see tegevus tundus terve igavikuna.
Pundile ma enam järgi ei jõudnud kuigi vahepeal sai sõita ka kiirete meestega nagu Kodar, Massa ja Neemelo .Nad kõik sõitsid seekord valesti. Nende meeste kiirus on ikka ulme. Tagant järgi targutades tean et mida rohkem tempo vahetusi teen seda vaevalisemaks lõpus läheb , kuid ikka on mingi vasika vaimustus ja proovid sõita rohkem emotsioonidel kui mõistusega nii ka seekord ,oleks pidanud hoidma oma tempot.
Peale Porkuni järve tulin veel üksinda kuid , kruusal kiirus ikkagi langes ja tagant püüdsid mind kinni Greete Rakkest ja Türi Rattatiimi mees kellega sai kuni lõpuni sõitetud , proovisin suusaradadel eest ära minna kuid see ei õnnestunud ja finisi heitluses enam jalga ei olnud. See aasta olen juba 3-4 võistlust kaotatud Greetele ei tea kas olen kehvemaks jäänud voi on Rakke tüdruk kõva arengu teinud. Sõiduga rahul ei ole kuna andsin teisel ringil 7-8 kohta ära .

Tulemused:
Hannes, koht 21, aeg 2.56.16.
Guido, koht 29, aeg 2.59.23.
Kalev, koht 49, aeg 3.11.17.
Tambet, koht 54, aeg  3.20.07.

Pilte vabsee polnud võtta kuskilt...

Kommentaare ei ole: