reede, 17. august 2012

Kalevipoja Kuremaa sam-sung 11.08.12, 66 km

Tom:
No nii, tänu heale Otepää sõidule  sain Kalevipoja sõidul esimesse stardigruppi.
Sellel rajal annab eest startimine eelise. Lootsin teha hea sõidu, sest rada oli sarja raskeim, ja see peaks minusugusele diislile sobima.  Stardis kobistasin jälle oma klippidega, ei saanud kuidagi jalga klippi, ja nii see kättevõidetud  hea possa käest läks.  Krt. algus oli raske, asfaldilõigul küljekaga juba inisesin  ja suusarajad tulid ka kuidagi raskelt. Kruusale jõudes oli peagrupp eest minema saanud. Aga vaikselt imesime ennast väikse  pundiga järgi. Tekks mingi suur punt( kuskil 40 ratturit). Nii tiksusime kuni 13 kiltsani. Järjekordselt panin  kohavalikuga puusse, üldse krt. ei võtta õppust.
Rada keeras võsa vahele singlile ja grupp venis pikaks....... ja mina muidugi seal tagaotsas tiksumas.  Enne singlile keeramist tuleb nahaalselt ette trügida......
Nii see sõit nässu läks.  Singlitel läksid kiiremad eest ja mulle jäid  aeglasemad ette koperdama. Everesti kilomeetrile jõudes olid suurtemate numbritega  taganttulijad mind juba kinnipüüdnud. Ja üllatus-üllatus – Jarmo ka seal. Kutt pani kohe vungiga edasi, vaatasin et ohhoo...vabsee! Eks see kiire algus maksis talle kätte, mättalisel soolõigul sai ta kangi ära. Mingi hetk jõudis tagant järgi vedur Karla, tempo kohe tõusis. Kiirele turbalõigule(20-25kiltsa enne lõppu) jõudes sai Karla koos Veelmaga eest ära. Krt.jälle magasin maha.  Mättalise soolõigul istusin rahulikult 29“ tollise Spessu  venna Lipu taga.  Ja metsa vahelt välja tulles otsustasin veits tempot tõsta, kaua ikka tiksuda võib, meeskonnale vaja norm punktid   ära tuua. Aga halb üllatus  oli kui nägin rajal tiksumas Riivo Schumanni, vana oli kangi saanud. Meeskondlikult hea koht sellega ka läks.
Laiuse tõusud tulid ludinal ja viimased 10 kiltsa andsin tuld, selg ees tulid vastu kangi saanud Sarv ja Neidra. Enne finsitõusu sai veel kätte Eesti meistri XCO SEN-1 klassis Krusemanni,   noored kutid Vaidemi ja Tamme.
Ja enne  finisisirgele keeramist asfalditõusul panin neist mööda ka , aga  krt. liiga raske raud jäi sisse ja Krusemann pani minust omakorda  finisijoonel mööda.
Nii ta läks,  koht suht tavaline 38.  Ilm oli minu jaoks jahe , tundub nii et kuum sobib ikka paremini.
Eks üritan siis kahel viimasel etapil  30 sisse sõita.
Järgmine sõit – 18 august EMV maratonis Kambjas.

Kalev:
Alguses läks kõik hästi, suusamägedes liikusin bro-lt, pigem takistati. Pärast mägesid lendas Guits kuskilt välja kui püssikuul. Kahtlustan, et ta sõitis sel hetkel juba pilditult:).Või vähemalt mustvalge pildiga. Kruusale minekul sain veel mingi ees oleva pundi sabapeale literdada ja sõit rongis võis alata..
Aga karmavõlg on vist nii suur, et seegi kord ei läinud jamadeta. Mingi viskleva põllupeal  eest väiksele vahetades tuli kett maha. Väike peatus ja kaader oli eest ja tagant kadunud. Uesti rattaseljas aga hakkas ketti üle viskama. Rsk mingi megasuur pusa- HUGE heinatuust oli taga hammakatesse karanud ja kõik käigud viskasid üle. Kannatasin kuidagi metsavahe lõksutades ära aga kruusakal enam ei saanud nii sõita. Siis olid Guits ja Unn ka juba seljataga. Tahtsin boksi keerata, Guitsilt eest ära aga ta hakkas just samaaegselt minust selle külje pealt mööduma. No äärepealt oleks kolari olnud, Guits vingerdas ja vandus ja võsa sahises seljataga korralikult:).
Boksi keerasin ära ja mitmed head minutid kakkusin seda heinajama sealt hammakatest välja. Pelotonid ululsid ainult mööda. Rsk ma ei ole rattasõidu aastate jooksul veel sellist pusa ja jama kohanud. Kui siis on hammakas ainult natukene heinane..
Edasi tegelesin jälitamisega aga kruusakatel on see päris vaevaline ja energiat kulutav, ning ees olevat gruppetot on raske kätte saada. Metsavahel jälle sealkandi rahval on juba väga palju seisakut ja jalastumist, mööda pea võimatu saada, ning aeg tiksub. Esimesest soolõigust alates tundsin kergendust, sest lõigud olid värskelt jälle tuttavad. Allanilt sain küsida üle, et miks rajal rahvast takistab. Guits oli vaarika singlil teekõrval, timmis pilti jälle selgemaks. Oli paugu pannud. Erki oli Laiuse mäel rämeda kangi saanud, kulges:).
Laiuse mäkketõusul kerisin rahulikult ja edasi toimetasin edenevas tempos, ning viimasel finishisirge kurvil jõudsin järgi Tõnule, ning loomulikult laksasin ette.
Üllatav oli jälle Everesti km aeg ja koht - 52-e.
Afterparty toimus Guitsi juures. Kõik saunad jms.

Tulemused:
Tom koht 38, aeg 02:37:50
Ints koht 136, aeg 02:54:02
Hannes (Unn) koht 195, aeg 03:01:55
Kalev koht 228, aeg 03:06:41
Allan koht 275, aeg 03:11:43
Guits koht 307, aeg 03:16:05
Erki koht 310, aeg 03:16:49
Jaanus koht 335, aeg 03:20:23
Tavo koht 421, aeg 03:32:25


Et pange tähele tuleviku staari Tavo kohta, mees kes põhimõtteliselt esimest aastat rattaseljas ja hooaega alustas lõpust.

Kommentaare ei ole: