reede, 24. august 2012

Gambia eestikad 18.08.12, 73 km

Toomas:
EMV rattamaratonis Kambjas.(SEN ja SPORT klassis)
Kuna vorm on enam-vähem , siis sai ennast regatud maratoni Eestikatele.
Ilmaga joppas, parasjagu soe ja vihmast ka pääsesime.
Kuna olen varem ka Kambja maratoni sõitnud , siis enam – vähem teadsin mida oodata.
Kuna tegu oli EMV , siis rada oli vähe vingemaks ja raskemaks tuunitud. Rajal pikkust 73 kiltsa  ja kuskil 800 tõusumeetrit. Üks kõrgema kategooria vend oli tsüklokaga ka stardis – Taarakas isiklikult.
  Sõidu eesmärk oli siis silm peal hoida Koplil, Krusemannil ja Raagil. Puu ja Öpiku peale hammas veel ei hakka.  Mõtlesin et tuleb vähe rahulikum algus, aga ei , kohe anti tuld.Mingi  10 matsi sai eest minema, ise jäin singlil  Kopli ja Krusemanni taha koperdamaja nii  me siis kolmekesi edasi tõmbasime.
Varsti ühines meiega ka Raag. Mõnda aega sai nii sõidetud, püüdsime eest kinni  veel vana Sarve, aga esimest gruppi kätte siiski ei saanud.  Varsti jäid maha Sarv ja põhikonkurent Krusemann. Edasi andsime kolmekesi tuld, tegime vaheldumisi tööd, Kopli veits küll viilis.
Püüdsime kinni veel ühe CFC jooksiku . Poolel maal kohtasime raja ääres Taarakat, läks teisel kumm...... ebaõnn.  Kuskil  5 kiltsa enne lõppu kui  rada läks päris künklikuks vajutas Kopli eest ära, Raag hakkas väsima, jäin veel takkaotsa Raagi taha kukkumisse ka. Vaikselt tõmbasin  siiski  Koplile järgi , sõitsime veits koos, ja siis lasi ta mu ette. Mõtlesin et ta hakkab finisiks valmistuma......aga tundus et ta oli suht läbi. Vajutasin lõputõusudel  tugevamalt ja sain eest ära, ja kolmas koht oligi käes. Nüüd võib küll hooajaga rahul olla.
Järgmised sõidud  siis Jõulumäel ja Tabasalus.

Kalev:
Minul esimest korda Kambias. Pigem läksin selleks , et uut rada proovida.  Ja Lõuna mägesid kangutada. Fannida. Mõnele litsentsivennale ka särki püksi panna. No ei ole ju karvajalgade-tsainikute klassi mis sobiks ideaalselt.
Sõidu alguses pandi kohe kägar.Ühel kutil juurika peal viskas juhitamatuks ja pikali, tagant tulija kohe otsa ja  ka pikali. Ma kolmandana sain hädavaevu pidama. Rada oli minu masti. Sai kruusakat aga ka tõusu oli. Heinamaadel ja metsavahel oli raputamist ja ronimist küllaga. Ei olnud kerge rada.  Alguses sõitsin ühele gruppetole järgi, sai seal keritud pea kogu sõidu. Oli seal Rakke omasid ja teisi. Pea lõpuni oli u. 5 kindlat, ka naiste esimene, ülejäänud kukkusid ära. Lõpus siis tehti vahesid kes viitsis ja kellel medal  mingis klassis soolas. No mul ei olnud midagi, chillisin lõpuni.
Lõpu viimased 5 km olid siis kohalikud suusarajad aga tõusud olid karmid, mis ei tahtnud lõppeda. Üldiselt viis rada tõusuga Kambiast Otepää poole, kuskil siis pööras ümber ja Pangodi järve äärest tagasi Kambiasse. Ilus, soe ilm ja lausa fantastico sõita. Kaifisin  ja chillisin igat meetrit. Pärast jälle Tommi maal saun ja aftekas. Ja Tommil siis medal, tehke järgi kutid.... kui suudate...:)

Tulemused:
Toomas aeg 2:44:28, koht 10, vanuseklassis 3, SEN1 EMV arvestuses3.
Kalev 3:07:56 koht 27, vanuseklassis 10

Ints aga käis sellel nädalavahetusel hoopis maanteed sõitmas, Võru filtril ja Mulgi rattarallil, lühikese jutu mees siis pajatab nii: filter oli norm pidasin lõpuni peagrupis 7 km enne lõppu läks taga tehv, hea oli vist finisis mehed tegid külakuhja ja päris lõhki oli mõni ma pääsesin sellest ja siis läksin viljandisse kus panime hommiku 5 ni tina , sõidu lõpuks hakkasin kaineks saama aga peagrupis püsisin ära isegi tõmbamas käisin jube loom oli seepäev sees.

Kommentaare ei ole: