reede, 10. august 2012

Läti Tukums 05.08.12, 44 km

Toomas:
5 augustil sai üle pika aja käidud Lätis võistlemas, nimelt Tukumsis.
Peab mainima, et eelneval päeval sai Kalevipoja maraton tutvumise mõttes läbi sõidetud. Päris raske tundus, ja aega läks 3 ja pool tundi(120-se pulsiga). Ja  takkaotsa sain veel mingilt herilaselt-mesilaselt nõelata jalga. Paari tunni pärast oli mul selline pakk all, et ohoo!
Läti etapile läksime ootusega, et saame    ettepoole  stardigruppidesse, kuid s.......gi. (Olin eelneval etapil 17 koha välja sõitnud) . Meid pandi 6-sse ja 7 –sse stardigruppi. Võttis ikka vanduma küll..........mõtlesin et loobun, jalg oli ka nii paistes , et tegu oli kinga jalga saamisega. Aga no sai nii kaugele ju tuldud. Kobisime oma satardikoridoridesse (6 grupp 500-700). Oh jah....ees ootas üks suur möödumiste ja jalastumiste virr-varr.
Ette võib öelda et rada oli super, alguses kruusal uhamine ja pärast männimetsa all singlitel  ja tõusudel-laskumistel  tsillimine. Mulle sobib selline kooslus.  Terve sõit siis tegelesin möödumistega, minek oli hea. Lõputõusu all sai järjekordne tegelane kinnipüütud, ja mõtlesin et panen  et panen tal särgi püksi.....aga vajutasin nii kõvasti et tõmbasin raksaki  jala peadaalist välja. Nii ta läks, veits piinlik oli sellise rahvamassi  ees aga no juhtub.  Koht siis vist oli 57. Rajal pikkust 44km ja tõusumeetreid 500 ümber.
 Loodame et järgmine etapp vast saab ikka eestpoolt startida:). 
Järgmine sõit on kodukandis Kuremaal – Kalevipoja maraton. Seal on vaja hästi panna.

Kalev:
Järjekordselt kogunemine Jõgevamaal ja väike laager Tom-i maal ning Kuremaal Kalevipoja raja proovimine toimus kõik Laupäeval. Me Hannesega käisime lühikesel rajal, kuna olime hilised kohalejõudjad ja aega ei olnud. Asi seegi.  Pühapäeval pea 400 km autosõitu Tukumsisse. Lootused headele stardikohtadele olid suured aga lätlased tõmbasid  täiega koti pähe. Neil on seal mingi oma loogika, nii kui ühe sõidu vahele jätad, nii oled tagasi kamtsatkal. Hannesega Startisime 7-ndast (pärast 1 sõitu olime juba 6-s) ja Tom 6-st. Need on juba suured stardigrupid. Mott oli maas sest jälle tuli hakata  mööda uhamise tööd tegema.
Läti värk on täitsa teiselt planeedilt, mõned stiilinäited:
-Stardikohana ei arvestata parimat tulemust vaid kogu punktisummat ja kui 1 sõidu vahele jätad, oled meeletus kaotuses ja jälle tsainikutega koos. See aga takistab paremate sõitu ja tekitab ohtlikke olukordi möödumistel.
-Start asub tihti võistluskeskusest eemal, krt otsi siis linnapeal stardikohta, iga vend juhatab ise suunas.
-Kiipnumber on kogu hooajaks ja kinnitub haaknõeltega seljale ja loomulikult jäävad särki mõnusad augud.
-Suurele massile pole parklad mõeldud ja igamees pargib igale poole linnas kuhu aga saab.
-Stardikoridorid avatakse juba 30 min enne ja loomulikult on rahvast kohe täis.
-Stardikoridorid ei ole nr järgi vaid saad mingi koridori nr-ga paberilipaka mille peab väravas ära andma.

Stardist saime Hannesega hästi minema ja hulga rahvast mööda, tänava paremalt poolt kus käisid ehitustööd ja sealt läks vähe võistlejaid. Edenesime hästi ja tegime tiimitööd, üksteist vedades. Pudeli kaotasin ära mingil väga auklikul kruusateel aga õnneks oli Hannesel teine olemas, mille TP-s sain ära täita. Tõuse oli jälle korralikult ja pikad aga jalg oli ka hea. Rahvas segas ees, mõned üritasid sabapeale tuulde võtta aga siis panime korraliku litri, nii, et vanad olid seljatagant kadunud.. Natuke häirisid ohtlikult lahtise kruusaga ja veerööbastega pikad laskumised kus ratst võttis vibama. Kartsin, et kui ebakindlast massist keegi ees maoka paneb, siis olen kohe otsas. Läks hästi.
Sõitsime kogu raja Hannesega koos, kui kumbki jäi mingi takistuse taha, siis sai oodatud. See oli päris hea niimoodi, arvan, et andis tulemust. Sest kui massist läbi vingerdasime, saime teineteist aidates jälle eest ära sõita. Lõpus läks juba hõredamaks ja sai oma tempot teha. Meiega võrdseid vendasid rajal kohtunute seas ei olnud, seega näide võimetekohase stardikoridoride jagamise mittepädevusest olid õigustatud.
Finish oli jälle lõputõusuga ja rahvast paksult raja ääres hõiskamas ja kaasa elamas. See on päris lahe neil, kõik etapid lõppevad korraliku tänavatõusuga. Kõrvuti läbisime finishikaare, sai korralik teamitöö tehtud..
Tulemused:
Toomas, koht 58, aeg 1:43:03
Kalev, koht 213, aeg 1:56:37
Hannes, koht 214, aeg 1:56:38

Kommentaare ei ole: