neljapäev, 15. september 2011

Mulgi elionil müramas 10.09.11

Hannes:
Lauba ommuku siis Guidu ja Reinu pojaga Viljandi poole ajama. Olime aegsasti kohal ja ettevalmistused sujusid. Kruvisime raja esimesed paar km`it läbi, et teaks kuda esimestele võimalikult kiiresti kandadele jõuda. Oli ju plaan viimasel sõidul kõigile ära teha. Kahjuks oli aga vormikõver stardiks jälle alla vajunud ja võidumõtted tuli sinnapaika jätta. Kuna Guits oli jälle äksi täis oli minu esmane eesmärk teda silmist mitte kaugele lasta. See enamjaolt ka õnnestus. Tiksusme sisuliselt ühes grupis. Vahepeal tulid väiksed vahed sisse aga ei midagi ohtlikut. Minu jaoks oli esinene ärev moment enne Sinialliku sinkusid. Üks mees lasi eessõitjatega vahe sisse ja oli vaja temast mööda minna. Põikasin korraks kõrvalrööpasse aga sealt viskas mu nagu vibuga tagasi. Ise jäin küll napilt püsti aga sellele mehele panin ikka täiega sisse. Suured vabandused selle mehe ees. Ausõna!!! Teiseks suutsin oma joogipudeli korgi ära kaotada. Täielik müstika!
Loodi Ürgorus said vist enamus mehed omal küljed poriseks ja nii ka mina. Nagu hiljem selgus oli minu kukkumine võrreldes Tom`iga muidugi täielik naljanumber. Pean harjutama veel :). Tänu sellele kukkumisele tõmbas Guidu minuga väikse vahe sisse. Jõudsin talle päris sappa alles Polli suusaradadel. Hakkas teine aga siis eessõitjatega vahesid sisse laskma ja pidin temast mööda minema. Eks see käis vaikselt au pihta ka muidugi ;)) Enne vahefinisit pani mööda Rääbis. Kuna tema minek oli väga hea siis püüdsin sappa haakida. Kuni veetakistuseni sõitsime koos aga siis suutsin puterdamisega väikse vahe sisse lasta. Ainuke, kes minust muidugi maha ei jäänud, oli Guidu. Vahe tekkis sisse alles krossirajale jõudes. Viimases joogipunktis tulid tagant esimesed lühikse raja mehed. Nendega koos ka Greete. Kus siis pandi alles tempo peale. Eessõitvad grupid tulid lausa silmnähtavalt lähemale. Päris mõnus on sellise rongiga vahest kimada. Greete`l,kes oli sel hetkel teine naine, läks aga kahjuks kumm katki. Seda teate ise mis juhtuda võib, kui kumm katki läheb:) Järve taga suutis noorte punt vahe sisse tõmmata. No ei jaksa mina nende tänapäeva noortega sammu pidada. Kusagil viimastel teravatel nukkidel jalastusin ja loomulikult oli kohe pundiga vahe sees. Kuna järgi ei jõudnud, siis püüdisn vähemalt lõpuni kohta säilitada. Üldjoontes võib sõiduga rahule jääda. Võrreldes Otepääga oli asi ikka suht lill.
Pärast sai minu pool pesus käidud ja hiljem Tallinna poole kimatud. Kõvemad kärpsed aga jäid Viljandisse hooaega lõpetama. Kuulukse, et see olla üsna ülemeelik pidu olnud:).

Margus:
Nagu sel hooajal kombeks sõit kestis mul 1 tund, peale seda olimootoripööretel piiraja peal.
Kuni sinnani oli Püta rattaga Kalev käeulatuses. Juutuubi laskuminetuli kergelt, korralik mtb-kumm on abiks ikka (vihje F-Fredi meestele).
Enne Holstret hakkasid grupid mööda uhama, ei saanud aru mismootoris lahti – plokikaas või veepump? Igaks juhuks regullisin suusakatel sadulat, tundus et seal olimingi iva. Holstre TP-s tsillisin ja maitsesin hiad kurki ca 5 mintsa, siis jälle sõiduks. Pöörded käisid korralikult ja kiirus oli kah timmis, 500-600kohtadel meestega oli lahe, sõitsin ühest grupist teise nagu Taarakas. Kruusal vedasin 40ga gruppi nagu noor härg.
Üldkokkuvõttes positiivne sõidu teine pool ja ikkagiesiviiesajamees :).

Toomas:
Kuna vormikõver oli juba Otepääl ülespoole liikumas, siis Mulgis ootasin head tulemust.
Stardieelne soojendus Arksiga selleks lootust ei andnud, sest jalad tundusid kuidagi tuimad.
Stardikoridoris hõivasin esirea, et saaks  alguses kohe heale possale. Kõik läks plaanitult,  5-ks kilomeetriks  oli tekkinud norm punt(Nõlvik,Olle, Veski, Tuisk,Nisu, Mikson,Kukk Erki jne.)
Enne 14-15 kilomeetril olevat tõusu(jooksukas)  püüdsime kinni veel Karla ja Neemela, ning haaksin sappa  Massale, kellel olid mingid tehnilised jamad. Seekord sõitsin õieti, istusin pidevalt pundi peas, ning singlitel vedasin ise ees. No ja siis see juhtus -  peale seda järsku jooksukat   läks rattal  tagumine ots vedelaks, piima lirtus välja ning hää sõit saigi otsa. Õnneks oli vahupudel kaasas, ning sain sellega rehvi enam-vähem sõidukõlbulikuks. Selle ajaga aga oli möödunud juba  kuskil 30 -40 venda. Egas midagi ratta selga ja edasi. Lasin omas tempos edasi ja püüdsin eesolevaid. Ühel porisel laskumisel sai ka üks korralik maokas pandud, kuna üks vend otsustas end minu ees pikali visata. Hiljem see vend pani veel hullema maoka laudsillal ning katkestas sõidu. Mul läks õnneks, ratas jäi terveks ja ise ka.  Peale Holstre mägesid sain punti Vovaga kellega  püüdsime eesolevaid. Kahjuks sai ta krossiraja juures eest ära, kuna ma ikaldusin seal liivaradadel. Sealt lõpuni oli kannatamine. 15 kiltsa üksi ja vastu tuult. Tagant ka kahjuks või õnneks keegi  järgi jõudnud. Lõpu eel järve ääres hakkasid eestpoolt seljad paistma , kuid kedagi kätte ei saanud, enne sai sõit otsa. Poleks seda krd. kummijama olnud , oleks kindel koht olnud  seal 30-35 kandis.
Seekord siis hooaja kehveim tulemus, kuid üks paremaid sõite.
Hooaja kokkuvõttes siis 33.
Õhtul siis sai ka Elioni hooaja lõpetamisel käidud Pärimusmuusika Aidas......ja hiljem juba kuskil ööklubis, mille nime ma küll ei mäleta.

Kalev:
Viimane elion Mulgis oli ka päris kaif. Ilm poolvihmane ja rada poolmudane. Stardis olin veits närvis ja võtsin vaikselt, kuna hullud ümber tõmbavad kõvasti ja selle vanalinnast välja viiva järsema munakivi laskumisele maokat panna oleks küll viimane asi mida soovida:). Aga noh, kui elu nõuab tuleb ka see asi korda ajada. Seekord siis ei tulnud:). Algus  läks ladnalt. Loodi kandis need porirajad olid libedad aga kuna mul spetsell FF eest tühjemaks lastud, polnud häda midagi. Kumivalik oli hea. See järsk mudane laskumine kuskil metsas enne Holstre-Pollit, kus vähemalt pooled sõitjad maad kaisutasid, seal tuli ka mul gravitatsioonijõuga võidelda. Ratta sain maha aga jäin jalgele. Hilisemad vaatlused kurikuulsast videost andsid alust arvata, et enamus kes pambust panid valisid vale trajektoori, karvasemat kummi ei tahaks küll õigustada. Holstre Polli mägedes võtsin teadlikult rahulikumalt ja kerisin vaikselt. Olin seal luurel käinud ka kolmapäeva õhtul, et selgitada välja, kas on samasugused lahedad mudaolud nagu eelmisel aastal. Ei olnud:). Aga jäin jälle rängalt vihma kätte ja läbimärjaks.
Pärast Holstre Polli TP-d jäin üksi chillima,  ees ja taga lähedal kaassõitjaid ei olnud, kes oleksid motiveerinud suuremat kiirust ja nii tiksusin peaaegu kuni selle f.king raputava metsasinglini pärast veetakistust. Metsasinglil hakkasid seljad jälle tulema. Kuni lõpuni välja. Krt küll oli jälle timm sõita, lõpp oli purakat täis seal järvetaga mägedes.. No ma ei tea mis ma oleksin teinud kui oleks rada pikem olnud veel 20km. Vist oleks Uunost ja Guidust mööda pühkind kui tuul....:).
Pühapäeval ratast pestes tuli ilmsiks, et pool hooaega, rasketel sõitudel hästi teeninud, täiega valu ja vatti saanud mu hea valge kaaslane on saanud korraliku trauma ja TRM-il tuleb asendama teda kogenud kaardivägi - vana hõbedane nool, mille vanemehann Nemm juba valmis sättis. Vot on teamil alles operatiivne teenindus...!!!
Järgmiseks siis TRM ja juba sellel pühapäeval..

Tulemused:
Tom, koht 54, aeg 2:22:31.
Hannes, koht 142, aeg  2:35:43.
Guits, koht 154, aeg 2:39:04.
Kalev, koht 276, aeg 2:49:56.
Margus, koht 479, aeg 3:07:29.

Ints oli jälle tuberkuoitedis.
Kas Jorma sõitis?
Pildid loomulikult kõik netist rotti pandud.

Kommentaare ei ole: