reede, 30. september 2011

Kõrvemaa sutsakas 24.09.11

Toomas:

No üle pika aja üks õnnestunud sõit.
Enne sõitu sai ennast korralikult soojaks sõidetud, seetõttu suutsin ässade stardikiirenduse ära kannatada. Peale esimesi 3-4 kiltsa oli tekkinud norm punt(Jass, Püta, Maasing, Kodar, Kana, Neidra, Pruus, Suur, Karu, Puu, Rebane, Küüt ja üllatusmees Soo Allar).
Kuskil poole maani olime ilusti grupis sees, kuid siis panid Pruus ja Kana matsu ning vahe tekkis esimestega sisse. Tekkis viiene punt – Küüt, Pruus, Rebane, Soo ja mina. Kana ja Puu jäid maha.
Rada oli ikka sitaks ligane ja märg. Kutid uisutasid täiega. Ma lasin enne starti rehvid suht tühjaks, ning pidamise üle kurta ei saanud. Mingi hetk jättis Küüdi poiss Pruusi ja Rebasega vahe sisse ning jäime kolmeksi.
Adrenaliinilaksu sain ka kätte kui minu ees sõitev Soo viskas ennast tee peale pikali (kiirus oli ikka seal 30 kandis). Sain kohe aru et nüüd tuleb mats, sest kutt oli risti minu ees pikali, aga läks kuidagi nii et sõitsin kutist üle. Litakas oli tugev aga jäin püsti ning tagasi vaadates nägin et vend ajas end püsti. Mõte oli küll et vennal jalaluud läksid, aga no läks õnneks.
Edasi uhasime Küüdiga kahekesi, kruusal jõudis Soo ka järgi kuid metsa vahel jäi jälle maha. Mõnda aega oli ees näha veel esimesi kuid aegamisi läksid nad eest. Kruusal meil kiirus langes ja tagant hakkasid meid ähvardama Kana , Puu ja Veski, kuid metsa vahel suusaradadel suutsime head tempot hoida. Lõpu kilomeetrite tõusudel pani meist mööda Kana (ei tea kus ta niikaua passis?) Enne finsit oli meil Küüdiga kerge passimine (eelmine aasta tegime samuti koos finsit) . Küüt sai esimesena finsilaskumisele ning kallutas lõpukurvides julgelt ning võttis 10 koha ära. Sõiduga võib rahule jääda, kuigi veits jääb kripeldama, sest varu jäi veel sisse küll. Oleks suutnud koos Kodara, Suure , Pruusi ja Karuga lõpetada, siis oleks täiega rahul olnud. Vahe jäi ainult minut ja nats peale.
Järgmisena siis HAANJA 100!

Kalev:
Kõrvemaa kiiruskatse on pull sõit ja format sobib mulle hästi. Kiire andmine lühikesel 40 km rajal ilma eriliste nikerdamistega. Ei jõua veel väsima hakata kui sõit saab läbi. Koht sama , mis eelmisel aastal. Seekord kaotust liidritele 15 mintsa, Tomile 11 mintsa, Intsule 4 mintsa. Pole paha. Lisaks sellele saab ässadega koos 1 grupist startida:).
Tom tegi korralikku soojendust ja no ma siis ka tema sabas jõlkusin ja soojenesin tublisti. Stardis pandi litter ja ega rohkem ei olnud aega mõelda, ainult edasi. Rada oli libedam kui arvasin, oli tulnud vihma, metsavahe mullateedel võttis tagutsa vibama ja olin ettevaatlik. FF oli lastud nats tühjemaks. Hoovihma tuli ka sõidu ajal. Nägin libedal mitmeid kukkumisi, ise pääsesin . Lompidest panin otse läbi, et mitte libedas ratast kõrvale põigates juhitamatumaks teha. Ühel mudatee libekohas ei saanud kurvi võtmisega hästi hakkama, ei julgenud kukkumishirmus niipalju lenksu keerata ja sõitsin teelt välja. Sellega jäin ikkagi pundist maha ja sain alles järgnevatega edasi. Mingis kohas töllas kuri Muri teepeal ja lendas u 50 m minu ees olevale ratturile lõuates peale. Kokkuvõttes rattur kukkus ja koer pani plagama.

Lõputõusud tulid lihtsalt, viimases staadioni mudakurvis olin ettevaatlik ja jäin sellega kaasvõitlejatest nõks maha. Kuid tegin selle kohe lõpusirgespurdiga tasa ja natuke pealegi. Hea sõit jälle oli. Paar päeva olen nüüd kahjuks olnud nohu–kurguvalune, kuid juba paremuse poole aga enne H100-t ratast näppida ei saagi. On olnud 5-6 järjestikust raskemat võistlusnädalavahetust ja imuunsüsteemis tekivad juba mõrad . Noh, Haanjas võtan vabalt, teen matkasõitu ja naudin TP-des hapukurki ja muud head kraami mis hooajal on jäänud tegemata:).

Tulemused:
Toomas, koht 12, aeg 1:20:16
Indrek, koht 32, aeg 1:26:17
Kalev, koht 59, aeg 1:31:35
Allan , koht 90, aeg 1:35:51
Alari, koht 118, aeg 1:38:23

Kommentaare ei ole: