reede, 11. mai 2012

Cesis-Valmiera 29.04.12

Hannes:
Sellega polnud meie nädalavahe võistlused veel lõppenud. Kui olime riided ja ratta ära pesnud, hakkasime kaheksa paiku õhtul Aakre poole sõitma. Oli ju vaja järgmisel päeval Cesises SEB MTB sarja etapil osaleda.
Hommikul ühines meiega Tom ja u. kümmne paiku alustasime sõitu Cesise poole. Lätis sõidavad enamus inimesi lühikest trassi ja nii ka meie. Numbrid olid meil 1900+ mis tähendas starti üsna stardirivi lõpust. Kogu sõit kulges suht ärevalt. Kiirused olid ju kohati suured ja sellises pundis on kaassõitjate tegevus suhteliselt ettearvamatu. Kohati oli naljakas see, et pidid sellistel mägedel rattalt maha tulema, kus muidu lõtva üles paned. Kusagil poolel maal eraldusime me üksteisest. Minul läks Tom eest ära ja Kalev jäi omakorda minust maha. Puhata kogu trassi jooksul väga ei saanud. Nagu olid mingi pundi kätte saanud, läksid kohe uut püüdma. Lõpujoont ületades jäi vaid üks WILO meeskonna liige kinni püüdmata. Mul on nimelt Lätis SEB`i sarjas WILO tiim sõitmas. Järgmisel korral õnnestub juba vist neljandast stardigrupist startida. Eks näis siis, kaugele siis jõuab.

Tom:
Sõitsime siis nii-öelda „poolmaratoni“ . Pikkust rajal siis 44 kiltsa.
Stratisime 2000 koha kandist. Kui Start anti ära , siis meie jõudsime üle stardijoone umbes 2-3 mintsa hiljem. Norm rahvamass ikka. No siis hakkas üks mõnus ralli. Sai nii kihutada, seista kui kõndida, sai näha hulle nipleid jne.
Finsisse jõudsin 500 koha kandis. Keskmise pulsi sain 135 kanti. Törts peale mind jõudisd ka Hannes Ja Kalev kohale.
Söögid sisse ja lõdvestuseks kerisime 30 kiltsa tagasi Cesisesse.
Norm pingevaba üritus.

Kalev:
Pärast Jõelähtmet kütsime Hannesega kohe Valgamaale Moto suusabaasi, et olla hommikul heal lähtepoitsioonil Cesisesse. Muidugi tuli õhtul Jõelähtme haavu ja kangeid jalgu pehmendada humalajõudopinguga.
Pühapäeval Cesise stardis lookles tänavat mööda 2000 ratturiline uss meie ees. Starti ei kuulnud. Minut kulus et liikuma saada ja 3 minutit , et üle stardijoone. Nagu staarid siin ees juba rääkisid oli kõva möödauhamine ja andmine. Aga kogu aeg ei saanud ka uhada, pidi arvestama kaasvõitlejate-lätlastega, et ka nemad tervelt koju jõuaksid. Tekkis troppe ja hanereas seljataga passimisi kus mööda ei saanud. No mõni üritas järjekindlalt juttu ka ajada aga midagi pole teha, läti keele sõnavaraks on mul veel ikka saldejumps ja iela. Enamjaolt oli kruusakat-mullakat ja männialust juurikatel raputamist. Väidetavalt mööda Koiva ürgorgu aga jõge ise küll ei silmanud kuskil. Eel kirjade järgi pidi olema rada 39 km aga kuramused olid 45 km peale venitanud. Lõpus Valmieras finish ülesmäge, pealtvaatajad kõnniteel kaasa elamas ja lärmamas. Lätis on kiip-numbrid mida peab haaknõeltega selja peale kinnitama, no mul selline asi ära ei lugenud tulemust ja pidin neile pärast kirjutama. Nüüdseks siis korrigeeritud protokollis olen jälle kirjas ja Siguldas vast saab juba eespool startida.

Tulemused:
Tom koht 493, aeg 01:52:54
Hannes koht 587, aeg 01:55:02
Kalev koht 687 , aeg 01:58:29

Kommentaare ei ole: