kolmapäev, 30. mai 2012

Tln maraton Kõrvemaal 58 km 19.05.12


Toomas:
Niisiis, hommikul sai varakult Fixuse tiimiga Aegviitu tuldud.
Saime uued „kollased“ vormid kätte, ja nüüd oli vaja need korralikult „sisse sõita“. Rada oli selleks piisavalt porine.
Seekord lasti võistlejad viitstardiga teele, nii et ei pidanud tagant poolt ettetrügivate „optimistidega“ võitlema hakkama. Plaan oli seekord kindla peale 50 kanti sõita, et korralik koht kirja saada, sest eelmine sõit läks nihu.
Esimesed 13-14 kiltsa sai kenasti peagrupis koos ässadega püsitud, siis aga saabus Aegviitu jõudes kerge haamer , nagu eelmisel aastal. See pehme ja liivane tõus imes ikka täiega. Arks imes veel hullemini kui mina, hea et ta jalga maha ei pannud. Suur punt sai eest minema kahjuks. Pukimäe teisel tõusul I vahefinisis loeti kohaks 42. Tõmbasin vähe pöördeid maha et veits taastuda. Siis tekkis tagantulevatega meil norm punt , ning hakkasime eesolevat suuremat punti püüdma. Arks oli taastunud, ning tõmbas ikka tugevalt, abiks oli tal üllatusmees Veri Aivar . Peale 4-5 kiltsa oli grupp käes ja sai veits kergemalt hingata. Tekkis suur grupp, mis sõitis kohtadele nii 18 – 45 . Nii sai sõidetud pea lõpuni kuni 2 kiltsa enne lõppu viimasel suuremal tõusul pani allesolevast grupist mingi 10 venda minema. Üritasin ka vajutada kuid ei , krambid lukustasid jalad ära, püsti ei saanud rattale tõusta. Jäime Grisaga pundist maha. Kerisin lõpuni ära ja kohaks korralik 31 koht. Jääb veits kripeldama , poleks krampe olnud , oleks koht 20-25 kandiis reaalne olnud.
Nii et tuleb ikka rohkem end sundida jooma – seekord läks sõidu jooksul 300-400 ml jooki.
Üllatavalt hea koht tuli mul Everesti kilomeetril(see vist oli see lühikeste, aga järskude tõusudega lõik). Koht oli 18. Ise ma ei pannud seda lõiku tähelegi.
Järgmine sõit siis Tartu rattaralli.

Ints:
Tallinna elion(samsung) on alati üks suur pingutus, tõuse vähe ja grupisõit, maantee ralli, väikesed põntsud ja väga intensiivne. Ajad tulevad ühte auku. Sellel aastal on mul vähe parem minek ja tulemused paremad, pole ka nii eest startinud. Kümnendal kilomeetril veel vaatasin esimest meest ja mõtlesin pole sellist pilti varem näinud , kuid siis keeras rada metsa ja kõik panid omasoodu kuidas jaksasid ,nii minagi. Kuskil laskumisel kaotasin joogipudeli, kuna lühike sõit siis rohkem mul jooki kaasas polnud ja nii ma kuivasin kuni lõpuni isegi geeli ei saanud. Viimased 10 kilti oli surm ja janu tahtis tappa, järgmine kord olen targem ja võtan punktidest kaasa, seekord püüdsin pundist kinni hoida ja see ei ole maastikul kõige targem vist.
Järgmine päev panin Elva filtri ka otsa, kiirus oli suht haige,keskmine tuli 44,6 .Kuna erilist tuult polnud ja grupp püsis koos pandi paar korralikku laksu ka just siis kui kiirus alla läks, rehvide ja piduriklotside suits oli terve sõit üleval. Paar kilti enne lõppu tehti korralik külakuhi ja siis ma vaatasin ,et elu ja ratas liiga kallid, et tõmmelda ja lasin jala sirgeks ning kulgesin lõpuni , kaotus võitjale minuti piires. Pole ju väga paha,eks tartus näeme rsk........

Kalev:
Katsetasin siis esimest korda võistlustules 29''-st. Lisaks esimest korda võistlusel kõvakahvliga. Ei osanud midagi oodata kuid lootused olid suured. Olin ratast mõne korra proovinud Nõmmel ja Harku metsas, ning Toomasega kerisime ka nädala sees Kõrvemaa raja läbi. Veeres hästi...
Minek oli alguses hea, kohe nii hea, et sain varsti oma viitstardis esimeseks ja panin aga edasi teisi püüdes. Iga kilomeetriga läksid asjad järjest paremaks ja edenesin hea tempoga, järjest rahvast mööda. Mägedes ronis hästi. Kuskil poole maa peal, kus kruusakalt keeras jälle mullateele oli teeauke tasandatud kivide ja poolikute tellikate ja muu jamaga. Megalt raputav. Rahvas tõmbas hoo maha ja mul oli hea võimalus kohe üle kivide kõigist ette tõmmata. Igal juhul mõne aja pärast hakkasid ratturid minust omakorda mööduma. Minekut enam ei olnud, järgi kellelegi hoida ei jõudnud, kuigi oli tunne, et teen tööd veel rohkem kui enne. Aru ei saanud mis toimub, miks rajal kulgen kui kangi tunnet ei olnud? Finishis siis selgus, et tagumine ratas all ringi ei käinud, oli nõks lahti tulnud ,viltu ja kinni kiilunud. Arvatavasti siis seal raputavatel kividel.
Krt tallasin täiega tühja. Kui tavaliselt on kama kaks mis koht tuleb siis seekord olin äärmiselt pettunud. Vaadates protokollist kellega enam vähem koos sõitsin siis kaotasin megalt minuteid  ja koha 200 sees. Väga hea sõit läks tühja rsk...maeivõi..

Tulemused:
Toomas koht 31, aeg 01:59:16
Indrek koht 69, aeg 02:05:12
Erki koht 167, aeg 02:13:36
Hannes koht 187, aeg 02:14:53
Allan koht 233, aeg 02:17:41
Kalev koht 277, aeg 02:21:02
Jaanus koht 402, aeg 02:29:34
Tavo koht 654, aeg 02:44:02

Tavo tegi hea debüüdi üle tuhandelise numbri alt. Vahepeal viskas rajal lebosse ka :) (pildil). Tark ei torma. Ennustame talle tulevikuks veel paremaid tulemusi.
Guits  kahjuks ei osalenud.
Mõned pildid Proshopist.

Kommentaare ei ole: