teisipäev, 19. juuni 2012

Rõugen 09.06.12. 59 km

Toomas:
Tänu suht heale sõidule Aegviidus, sain Rõuges stardikoha esimesse gruppi.
Vorm on ka viimasel ajal paremaks läinud ,nii et ootasin head minekut.
Stardist sain hästi minema, esimestel kruusakilomeetritel istusin seal 30 koha kandis.
Aga siis, kuskil 7-8 kiltsal libedal ja kiirel  laskumisel pani endine laskesuusataja Kaldvee minu ees kena maoka, ja mina talle sisse(nibin-nabin vedas tal – peaaegu oleks üle kaela sõitnud – uhh !).
Aga  peale seda kukkumist  ei saanud enam  kuidagi endise hooga  liikuma. Vasakult ja paremalt lendasid kutid mööda. Üritasin ka vajutada, kuid mootor kippus keema minema – tõmbasin pöördeid vähe tagasi. Üsna pea tekkis meil norm punt – Küüt, Raja , Vova, Nõlvik ja Ridamäe. Nõnda sai päris pikalt lastud, tempo oli mulle meeldivalt paras.
Everesti kilomeetril hakkas  mõnedel meestel päris kiire, nii et seal panime hea hooga.  10 kiltsa enne lõppu saime Raja ja Palloga  kiiretel kruusalõikudel  teistel eest ära.   Viimasel raskel tõusul jäin aga  Pallo taha hetkeks koperdama ja Raja poiss sai eest ära.  Oi...  , see oli  ikka raske  tõus(enne soojendust tehes ei saanud arugi :)).
Viimased 3 kiltsa kruusa tõmbasin  hea hooga et saaks  veel Raja kätte, kuid viimasel finisitõsul jäid ette Olle ja Kodar.
Neist sain küll  mööda, kuid  Mikson jäi  nibin-nabin sekundiga ette ja Raja juba rohkem.
Kokkuvõttes enam-vähem sõit – poleks seda kukkumise jama olnud, oleks vast sinna 30 sisse ära sõitnud.
Ints vist tõmbas õllega veits üle:).......aga koht oli  suht hea 71, kuid vahed päris suured.
 Järgmine sõit – 17.06.  
 SEB  MTB MARATON -  CESIS

Kalev:
Reede õhtul juba koos Intsu ja Allani ja vee paari rattajõmmiga maabusime Rõuges ikka seal Ala-Rõuge külalistemajas. Ints tegi kõvema humaladopingu protseduuri, iga õll pidi teda viima 10 kohta paremaks.:). Ilmateated lubasid hommikuks vihma aga kui 9 paiku välja komberdasime oli seda tulnud ainult vaevu aimatavad 2 piiska auto klaasil. Päike siras ja aina palavamaks  suvepäevaks kiskus.
Katsetuse all siis 29'', kõvakahvel ja uus sadulapost. Start ja alguse kruusalõigud olid paras pein, sest rahvast palju koos , mööduda riskimata ei saa ja siis pead seda rahulikku tempot seal vagusi tiksuma ja kannatama, kuigi tahaks hirmsasti minema kihutada. Mullateedel läks asi juba paremaks ja hõredamaks, sai omas tempos hakata minema. Kuskil maru raputavatel laskumistel kus pudeleid oli nagu loogu juba maas kadus ka minu joogipudel. Õnneks oli veel teine pooltühi pudel sadula taga varuks ja päris veeta ei olnud. Korra pidin 2 TPs peatuma ja pudelit täitma. Enne 2 TP-d oli ka mingi laskumine kus all mingi imekoht kus viskas nii  juhitamatuks, et olin juba pea võsas aga imekombel jäin püsti ja koheselt ka võsast välja. Hiljem kuulsin, et seal kohas oli rattarahvaga igasugust nalja juhtunud. Liikusin järjest hästi edasi kuid mingis raskes kruttimise kohas tuli kett maha ja väikese hammaka ja raami vahele nii kinni, et pidin rajakõrval tükk aega jõuga seda välja kakkuma. Hiljem uurides kella logi näitas 2 minti seisuaega. Olid paganama valusad minutid seal seista kui rahvas järjest möödumas, kellest mõne aja eest just ise möödunud. Kett korras, pidin hakkama uuesti samu nägusid püüdma, mis ka osaliselt õnnestus. Pea kuni eelviimase uue pika metsatõusuni sõitsime koos Tõnuga, kellel kruusakal on väga valus jalg.
Rada oli hea, ilm oli hea, muda oli vähe ja iga meeter puhas nauding mägesid ja laskumisi kangutada:).
Järgmine üritus siis ka Cesis MTB
Tulemused:
Toomas koht 40, aeg 02:21:27
Indrek koht 71, aeg 02:29:32
Erki koht 147, aeg 02:42:38
Kalev koht 203, aeg 02:49:15
Allan koht 284, aeg 02:57:40
Tavo koht 610, aeg 03:32:48

Allanil siis rattal totaalne chainsuck ja tigusammul finishisse tulek.
Hannes viilis kuna veetis meeldivalt aega hoopis laululaagris!!!
Guits teadmata kadunud, vbla joob vbla mitte
Jaanus oli kuulda, et puudus arstitõendiga
Ühesõnaga team sai sitad punktid, kuna 1 näo punkte ei tulnud.. Prioriteedid on täitsa paigast nihkunud...
Sõidu tegijaks võib nimetada Erki,  väga hea tulemusega. Sealt veel püss hakkab paukuma... Ülejäänud peavad rabatjaagade kohad sisse võtma:)
Loomulikul oli Rõuges ferraaripunast Meridat välgutamas  ka vali suushunt, tuleviku mees Tuhhi Toits, kes tegi debüüdi Estonian Cup sarjas.

Kommentaare ei ole: