esmaspäev, 1. september 2008

Mis toimus Rakvere maratonil?




Vaadates viimaste nädalate sajuseid ja jahedaid ilmasid võis arvata, et seekordne Rakvere sõit saab päris raske ja tehniline olema. Nii ta ka oli. Rajal olles sai lisaks jahedale ilmale (sooja vaid +9 kraadi) veel mitu head sahmakat vihma ning lõpmatuseni poris mütata. Kaks ringi mis läbida tulid olid tehniliselt päris keerulised ja nii sirgetel lõikudel kui ka laskumistel kippus tihti ratas alt ära libisema. Kuna enamus rajast möödus mööda kitsaid tõuse ja laskumisi metsa vahel ukerdades siis erilist kiirust seekordsel võistlusel arendada ei õnnestunudki (mulle endale meeldivad muidu kiiremad võstlused). Aga vaatamata sellele suutsin esmakordselt 2/3 rajast Tommist eeskool sõita ja pidevalt 106-115 koha piirimail liikuda. Kahjuks tabas aga ka seekord mind see krdi "saatanlik 40 km" kus jalad äkitselt üsna tugevalt krampi kiskusid ja seetõttu hoog maha tuli võtta. Kokkuvõttes suutsin siiski mitteametlikult selle hooaja paremuselt teise - 139 kohaga lõpetada (ajaks 3.09:09). Mitteametlikult sellepärast, et unustasin oma rattale ennem starti kiibi paigaldada - hea udupea olen ikka :). Minu õnneks aga jupsis seekord ka ametlik ajavõtusüsteem ja seega on mul loodetavasti mingi võimalus siiski koht ja tulemus kirja saada.

Tom, Hannes, Kalev, Tambet, Indrek - millised on teie muljed?

Foto autor Andrey Utkin.

8 kommentaari:

Tambet ütles ...

Rakveres oli tänavu väga märg ja pehme rada.

Stardis auto aknast välja vaadates hakkas mul juba külm. Enna starti saime juba ka vihma veits ja sõidu ajal ka, aga seda ei pannud enam võistlushoos tähele. Startisime Roometiga kõrvuti ja juba stardi koridoris õnnestus meil Tommist mööda trügida :), kes startis üks stardigrupp ees pool. Roomet võttis stardi tõusudel sellise hoo üles, et mina otsustasin mitte kaasa minna. Pole ammu nii märgades oludes võistelnud ja see andis ka tunda. Olin esimestel km ikka koba, aga peale 10ndat km leidsin paraja rütmi edasi liikumiseks. Esimene ring oli päris ok rada ainult väga märg ja libe, aga teisel ringil lagunes rada ikka totaalselt ära. Tuli päris palju kõndida - nii tõusudel kui ka isegi sirgetel lõikudel. Külje suutsin ka korra maha panna kuskil heinamaal,täiesti sirge maa:). Esimese ringi poole pealt sain ennast käima ja hoogu jätkus kuni teise ringi poole peale kuni see lõputu käimine ja jooksmine kõik mahlad välja pigistas. Oma sõiduga 176 koht olen rahul. Enne sõitu püstitatud eesmärk sõita 200 sisse sai täidetud ega praeguse sõidu vormiga on raske paremat tahta. Rajal andsin endast kõik, sisse ei jäänud midagi - lihtsalt enda level on hetkel selline pool-kõva.
Ok, eks Jõulumäel olen joonel jälle .

Mul on Haanja 100 ks broneeritud 4ne tuba ja 2 kohta on vaba kuna Indrek otsustas,et praeguse vormiga ta sinna sõitma ei tule.

Romps ütles ...

Rakvere sõit oli ka täielik proov tehnika vastupidamisele. Minu rattal kadus igatahes juba esimese ringi poole peal kõige väiksem ja keskmine käik ning üsna pea pärast seda jäi tagumistest käikudest ka vaid kõige suurem ja sellest järgmine tööle. Amordi lukk ütles ka üles, õnneks kinnises asendis :).

PS! kellel Rakvere sõidust pilte on, saatke link või meiliga mulle, panen need üles. Ärge unustage autorit juurde lisamast. Aitäh!

Toomas ütles ...

No lõpuks tuli ära...
Kui Otepääl ja Rakkes see ei õnnestunud, siis nüüd sai hooaja eesmärk täidetud.
Kuna ilm oli pasane ja külm tuli alguses võtta vähe rahulikumalt(eelmiste aastate kogemustele tuginedes)....., aga Rompsi ei tohtinud silmist lasta:))! Tundus ,et algus läks pärist hästi, sest esimesel vallimäe tõusul loeti koht 150 kanti. Esimesel ringil oli suht mõnus sõita, tempo oli norm, rada oli enamvähem veel sõidetav. Esimeselt ringilt tulles oli koht kuskil 120-130 kandis, see andis head eeldused teisel ringil 100 sisse sõita. Aga siis algas see käikarite kontsert, kord ragistas esimene kord tagumine . Egas midagi tuli leida mingi sobiv käik ja edasi lasta. Teise ringi alguse poole kuskil võpsikutes laskudes sai ka paar ilusat laksu pandud. Nendel tatistel laskumistel olin ikka paras käpard. Mõnel laskumisel sai võsast lausa rumm puid kaasa haaratud:)). Vinter(Siim) poiss tegi ka seal igasugu trikke:)) Kuna olemine oli hea ja teine ring oli poole peal, oli aeg hakata tasapisi kohta parandama. Romps vist jäigi kuskil 40 -dal mägedes jooksukatel maha. Kakerdasime koos seal mägede vahel ja äkki oli kadunud.....
Nüüd tuli panna lõpuni omas montoonses rütmis. Suusahüppe mäe sõitsin üles mõlemal ringil. Lõpukilomeetreil sai paljudest klaasistunud pilkudega mudakollidest möödutud. Mõnel ikka oli hirmus haamer...(sai isegi kogetud seda eelmisel aastal)
Finisispurti teha ei saanud kuna käikudega oli kööga, tuli õrnalt meelitada. Polari pulsigraafik oli terve sõidu vältel ühel joonel, lõpus sain ka maksimumi kätte. Tundub et vormiga on asjalood korras.(keskmine 170 ja max 181).
Aeg siis 2:58 .
Üle pika aja saime siis kolmekesi 200 sisse! Hääd punktid on garanteeritud. Jõulumäel tuleb siis viimane Elioni ponnistus teha.
Enne aga üks hea treening - Tallinna Rattaralli.

Marikas ütles ...

Oh kutid, kõvad vennad olete! Kummardus teile!!!

Mõtlesin ise ka, et võiks minna...kuid ilmaga sinapeal olla vist ei õnnestunud, mul hakkas vaadateski külm ja sõita mingi 2-3 h sellise ilmaga-haigeks ei jäänud keegi?

Müts maha, tehtud raske töö eest:)

Mari, pealtvaataja Rakverest:)

Romps ütles ...

No sellise kommentaari saab vaid ülimalt tänulik ja "kõrvust tõstetud " olla :))). Tänud.

Anonüümne ütles ...

Hei,

Ega siin väga palju enam lisada polegi. Ilm oli tõesti sant ja ehmatas alul päris ära. Rajal olles muidugi ei pööranud sellele enam erilist tähelepanu. Alustasin sõitu üsna rahulikult kuna väike kogemus neljapäevast juba oli ja see manitses ettevaatlikusele. Esimese ringi poolepealt hakkasid ainult seljad vastu tulema mis tegi olemise päris heaks. Kusagil teise ringi keskel oli ka Indreku selg see mis vastu tuli kuigi viimasel viiel kilomeetril suutis ta jälle mööda susata.
Rattaga seotud asjadest niipalju, et minulgi olid samad probleemid. Küll ei vahetanud käigud, küll olid kummid meeletu pasakihi all. Ratas oli ikka vahepeal jube raske. Sõitsin meelega lompidest läbi, et neid kumme veidigenegi puhtamaks saada. Koht oli minu jaoks täiesti normaalne. Tegin ju eelminegi aasta Rakveres ühe oma parima sõidu.
Tublid olete kõik kes selle üsnagi karmi sõidu läbi tegid.
Tänud ka fännidele kes kaasa elasid;))

PS! Kusjuures ma järgisin Kalevi nõuandeid ja tulemused hakkasid kohe paranema;)))

Anonüümne ütles ...

Nonii mehed, kes järgisid häid laadimise nõuandeid sellel läks asi korda ja hea tulemus on nüüd kirjas. Endal läks natuke nihu. Purakas tuli nii kõva sisse, et ei saanud ringilt enam maha. Tiirlesin rajal mingi 4 tundi järjest nagu trekil. Siiber hakkas juba. Lasin lõpuks jalad lahti ja hoog hakkas pikapeale raugema, sain boksi keerata. Krt, poodiumi koht läks käest nüüd küll...:)

Anonüümne ütles ...

Täna õhtul natuke vaatamist Kalev Spordist:
21:00 Elion Estonian Cup – Rakvere Rattamaraton.
21:15 Nissan cup – Finlandia rattamaraton*