reede, 29. august 2008

Rakvere rattamaratoni avatud rada



Neljapäeval sai koos Tommi, Kalevi ja Hannesega ära proovitud Rakvere rattamaratoni avatud rada. Muljed sellest on järgmised:
  • Rada oli tõesti nii avatud, et sõida kuhu tahad mitte ühtegi tähist polnud.
  • Väga sopane, seega kui vihm ei lakka siis kasutage suhteliselt väikese rõhuga täidetud kumme või siis porikumme!
  • Tehniliselt ka üsna keeruline. Enamus aja rajast saab metsavahel ukerdada ja märgasid, puujuurikaid ning keerukaid puudevahelisi laskumisi proovida.
  • Laskumistel on soovitav üsna ettevaatlik olla sest need olid väga libedad, roopas, kitsad ja käänulised.
  • Kuna soppa oli nii palju ja see kogunes ajapikku ratta käiguvahetaja, keti ja hammasrataste peale ning need hakkasid jupsima (kett keris vahele) siis tuleks valmis olla ka tehnilisteks probleemideks!
Neljapäeval rada läbi sõites sadas muidugi vihma nagu ka eelnevatel päevadel ja tõenäoliselt sellepärast oligi kogu rada nii libe, jääb vaid loota et see olukord pühapäevaks paraneb. Samas, kui sõita tuleb kaks ringi ja seda läbib 2X1300 inimest siis muutub kogu rada sopaseks igal juhul. Seega kiire rada see pole.
Samuti on kaks ringi minu jaoks alati ebameeldiv olnud, loodetavasti õnnestub mul ennast seekord natukene rohkem motiveerida kui eelnevatel kahe ringilistel võistlustel. :)


Saab raske võistlus olema.

Ma usun, et Tommil, Hannesel ja Kalevil on omad mõtted seoses selle rajaga ja nad panevad need siia lähiajal kirja.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minu poolt veel niipalju, et rada on tõesti tehniline (mis sobib mulle). Porimülkaid on piisavalt mis muutuvad peale 1200 inimese kahekordse läbisõiduga väga raskelt läbitavaks. Samuti on on tõusumeetreid päris tublisti. Ühe ringi peale tuli neid veits üle 300m. Teadjad mehed lausa võrdlesid seda rada Lahti võistluse rajaga.
Eilne sõit toimus peaaegu täielikult mälu järgi. Rakvere mehed on nii laisad ja pole veel siiani rada ära märgistanud. Nad võiksid selle ka võistluseks tegemata jätta. Mis sa ikka vaeva näed selle tühja asjaga;))

Toomas ütles ...

Täitsa mõnus mudaralli oli.
Päris Lahti sõiduga võrrelda ei saa, kuna puudusid lõputud juurikalised "kivisinglid" ja tõusumeetreid jäi ka väheseks. Aga Eesti mõistes väga tehniline ja raske rada. Väike kartus on sees, sest kahel eelneval aastal olen Rakveres ikaldunud. Loodan et see aasta läheb paremini, kuigi ega see kaheringi süsteem meelt mööda ei ole. Pühapäeval näeme!

Anonüümne ütles ...

Kahe ringi peale on tõusumeetreid kokku üle 600m. Seda polegi niiii vähe.

Anonüümne ütles ...

Polarid näitasid 300 tõusumeetrit ringi peale. Garmin GPS-i järgi aga 400 tõusumeetrit ringile.

Anonüümne ütles ...

No vot siis...